İzmir’in gönüllü elçileri

  • 0
  • 717
Yazı Boyutu:

Ülkemizi tanımak veTürkçe öğrenmek için Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen eğitime katılan Avrupalıyabancı dil öğretmenleri aynı zamanda EXPO için İzmir’in gönüllü kültürelçileri oldu.

Yaşar Üniversitesi koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘TürkDili ve Kültürü Programı’ ile farklı kültürlere sahip yabancı dil öğretmenleriİzmir’de buluştu. Program kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerle kısa süredeTürkçe konuşmaya başlayan yabancı öğretmenler, İzmir’i de tanıma fırsatıbuldular.

 

İZMİR KÜLTÜRLERARASIKÖPRÜ OLDU

Avrupa Birliği Eğitim Programları Grundtvig Hizmetiçi EğitimFaaliyeti kapsamında Türk Dili ve Kültürü programı Yaşar Üniversitesi YabancıDiller Yüksekokulu ve Avrupa Birliği Merkezi işbirliğinde gerçekleştirildi.Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve 1hafta süren programa Avrupa ülkelerinden İngiltere, Slovenya, Almanya veİtalya’nın yanı sıra Kanada ve ABD’den eğitmenler katıldı. Yaşar ÜniversitesiYabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Nazlı Tunç Aslan koordinatörlüğündegerçekleştirilen programda 40 saati bulan Türkçe derslerinin yanı sıra İzmir’iyakından tanıma fırsatı sağlayan kursiyerler kentin turistik yerlerine çeşitligeziler gerçekleştirdiler.       

 

TÜRK GELENEKLERİNİTANIDILAR

Kültürlerarası ilişkileri geliştirmek ve Türk dilini vekültürünü tanıtmak amacıyla geliştirilen program hakkında bilgi veren NazlıTunç Aslan, “Türk Dili ve Kültürü başlıklı Grundtvig Hizmetiçi Eğitim kursuAvrupa’nın farklı ülkelerinde yetişkin eğitiminde yer alan okullar, öğretmenlerve bireyler arasında bağ kurmayı ve bu bağı güçlendirmek için geliştirdi. Aynızamanda, eğitim-öğretimin Avrupa boyutunu artırmak, dil becerilerini tazelemekve katılımcılar ile kurumlar arasında güçlü bir iletişim ağı kurmak kursumuzundiğer önemli hedeflerindendir.  Ayrıca 1 haftasüren program boyunca yabancı kursiyerler Türk kültürünü ve geleneklerini deyakından tanımış oldu” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv