İzmir'in ilk Ampute Futbol Sahası Karşıyaka'ya

  • 0
  • 826
Yazı Boyutu:

Karşıyaka BelediyeBaşkanı Cevat Durak’tan “Dünya Engelliler Günü”nde engelli sporculara müjdelibir haber geldi. Karşıyaka Belediyesi İzmir’de ilk kez ampute takımlar için birsaha yapıyor. Belediye Şantiyesi’nin yanındaki alanda yapımına başlananprojede, ampute futbol takımı için bir sahanın yanı sıra, amatör kulüplerin deyararlanacağı UEFA standartlarında çim saha da yer alıyor.  

Karşıyaka BelediyeMeclisi’nin Aralık ayı toplantısında proje ile ilgili bilgi veren Başkan Durak,“Ampute futbol takımlarımıza İzmir’de ilk sahayı kazandırmış olacağız. Sadecesaha değil, saha çevresi de engelliler için özel olarak hazırlanıyor.  İkinci saha ise, lig maçlarının dahioynanabileceği, 2 bin seyirci kapasiteli, doğal çime sahip bir saha olacak.Böylelikle, 10 yıla amatör kulüplerimiz için Karşıyaka’da yapmış olduğumuz 52tesise bir yenisini daha eklemiş olacağız” dedi. 

Proje için yer alan üçüncüsaha ise suni çim olacak ve spor yapmak isteyen herkese açılacak. Yaklaşık 20bin metre karelik alanda futbol sahaları dışında ayrıca eski araçlar müzesi,evcil hayvanlar eğitimi için padok, ev köpekleri barınağı gibi pek çok tesisbulunuyor. Yapımı tüm hızıyla devam eden projenin 2014 yılının ilk aylarındatamamlanması hedefleniyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv