İzmir medyasında Ege Art için Ege Üniversitesine tam destek

  • 0
  • 701
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesitarafından 6-15 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek “5. UluslararasıEge Art Günleri” İzmir’in EXPO 2020 Adaylığı çerçevesinde kamuoyuna tanıtılmasıamacıyla medya yöneticileriyle bir toplantı yapıldı. Rektör Prof. Dr. CandeğerYılmaz fikir alışverişinde bulunduğu medya mensuplarından destek istedi. Basıntemsilcileri Rektör Prof. Dr. Yılmaz’a tam destek verdi.

Konuşmasına geçen hafta kaybettiğimiz duayen gazeteci ŞevketÖzçelik’i anarak başlayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “EXPO 2020’ye adadığımız bir sanat çağrışımı,coşkusunu sizlerle paylaşarak EXPO oylamasındanönce bölgeye,Türkiye’ye İzmir’in sanat boyutunu,sanatsal coşkusunu akademiksorumluluklarımızı unutmadan sunmak istediğimizi paylaşmak isterim” dedi.

“İNANCIMIZI HİÇYİTİRMEDİK”

5. Uluslararası Ege Art Günleri için basından yardımistediğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz“Ege Art’ın istediğimizboyutlarda yankılanması için nasıl bir yol gösterirsiniz.EXPO’yu bezeyereksunabiliriz.Biz İzmir’in kişiliğiyle,doygunluğuyla akademiksorumluluğumuzla,toplumsal sorumluluğumuzla biz Ege Üniversitesi olarak şükranborcumuz yanında inancımızı hiç yitirmedik. Bunlardan önemli birisi yaptığımızher işi uluslararası nitelikli belgelerle,ölçülerle yapmaya çalışmak.Eğitiminkültür,sanat ve sporla bezenmesin vazgeçilmez olduğundan sürekli söz ederekbunu yaşatarak hareket etmek” şeklinde ifade etti. 

“GENÇLERİMİZUSTALARLA BULUŞUYOR”
Sanata verdiği değerden bahseden Rektör Prof. Dr.Yılmaz,“Biz sanatı çok önemsiyoruz ve bunu eğitimin bir parçası,bir göstergesiahengin bir parçası olarak görüyoruz.Dolayısıyla bütün çalışmalarımızı bununlayoğunlaştırmaya çalışıyoruz.Bu sanat günleri aslında Ege Üniversitesi’ninsanata verdiği değeri göstermektedir.Gençlerimizi,ustalarla buluşturarakonların geleceği planlamasına önderlik etmeyi düşündüğümüz bu bölgeye veTürkiye’ye yaymaya çalıştığımız bir anlayışımız.Biz hepinizin de kabul ettiğigibi sanata ve sanatçılara kendi çapımızda başka bir bakış açısıyla yorumgetiriyoruz” diye konuştu. 

“SANATIN ÖZGÜNYARATICI GÜCÜ GÜNCELLENMEMİZİ SAĞLIYOR”
Rektör Prof. Dr. Yılmaz Ege Üniversitesi’nin sanatanlayışını şu şekilde anlattı; “Bizim anlayışımıza göre sanat;İnsanoğlunundoğayla ilişkisini,doğayla birlikte ürettiklerini,yaşamının örneklerini birahenk içinde dışa vurulması.Dolayısıyla biz sanatçıların bu ahenkten,budengeden bu iletişimden aldıkları anlam ve ahenk arayışını değişik anlatımyollarıyla bizimle paylaştıklarına inanıyoruz.Bu anlatım yolları aslında biryandan o sanatçı dolgunluğunu ahengi,estetiği bizimle paylaşırken öte yandanaslında kolektif toplum bilincine başka düşünceler ekliyor.” dediİzmir’in bir sanatsal tarafını duyurabilmek için EXPO2020’de oy kullanacak ülkelerden özgün sanatçıları çağırdığını belirten RektörProf Dr. Yılmaz, “Sanatın özgün yaratıcı gücü güncellenmemizi sağlıyorBizsanatın özgürlüğünü ve özgünlüğünü tanınmış sanatçıları bu tema altındabuluşturmak için yaklaşık 40 ülkeden davetlimiz oldu. 40 ülke yanındaTürkiye’den 22 kentten sanatçımız var.38 Üniversite bu etkinliğin içinde.Sonuçolarak bu etkinlik 6-15 Aralık 2013’te Ege’nin her tarafında 22 ayrıyerde  kendini İzmirliye,kendini ülkeye tanıtmaya çalışacak.Çok farklıbaşlıklar altında etkinlikler yaptık.Basınıda kendi alanında bir sanatsalanlatım olarak görüyoruz” diye konuştu.

SİZDEN BAZIBEKLENTİLERİMİZ VAR
Rektör Prof. Dr. Yılmaz  son olarak medya mensuplarınaşu şekilde seslendi, “Ne kadar çok insana ulaşmamızı sağlarsanız, hedefimizolan EXPO’ya daha çok hizmet edeceğine inanıyoruz.Sizden bazı beklentilerimizvar. İlanlarınızla, televizyon programlarınızla nasıl bir EXPO temasını sanatlacoşturabiliriz.Biz İzmir’i tekrar harekete geçirebiliriz diye sizinle paylaşmakistedim.EXPO’ya destek olsun olmasın bunun dışında şehirden sanatın süreklilikkazanması bakımından önemli bir etkinlik.Onun için katkılarınız çok önemli diyedüşünüyorum” diyerek temennilerini ifade etti. İZMİR(EgeAjans/ Ali Haydar Şahin)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv