İzmir Üniversitesi’nde Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı başlıyor

  • 0
  • 1.148
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi’nde bu yıleğitim verilmeye başlanan Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı başvuruları içinson gün 19 Eylül Perşembe.

 

Katılımcılarına kamu hukukualanlarında uzmanlaşmayı sağlayan bir eğitim olan Kamu Hukuku TezliYüksek Lisans Programı İzmir Üniversitesi’nde başlıyor. Güncel kamu hukuku sorunları konusunda bakış açısı kazandırmayıhedefleyen programda, kamu hukuku alanında uzmanlaşmak isteyenlerinderinlemesine ve kapsamlı bir içerik ile donatılmaları hedefleniyor. SosyalBilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, kısa zaman içinde KamuHukuku’nun yanı sıra Sosyal Güvenlik Hukuku İş Sağlığı ve Güvenliği TezsizYüksek Lisans Programı’nın da hayata geçeceğini söyledi.

 

Kamu Hukuku Tezli Yüksek Programının kapsamında AnayasaHukuku, İdare Hukuku, Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku, Vergi Hukuku,Uluslararası Kamu Hukuku alanlarının bulunduğu bilgisini veren Yrd. Doç. DrErciyeş, “Bu alanlarda lisans düzeyinde öğrenilen genel bilgilerden çokspesifik olarak önem arz eden alanların derinlemesine ve yargı kararları, AİHMkararları ve uygulama ile birlikte ele alınması amaçlanmaktadır” dedi.

 

Burslu yüksek lisansolanağı
Bilimsel başarı düzeyi sıralamasına göre birinci ve 2’nciolan adaylara yüzde 50 burs uygulanacak programda İzmir Üniversitesi mezunuolan adaylar arasından iki kişiye başarı durumları göz önünde bulundurularakyüzde 25 burs uygulanacak. Her iki koşulu sağlayan adayın bulunması halinde,aday sadece bir burstan yararlanabilecek.

 

Kimler başvurabilir?
Programa, Hukuk Fakültesi veya İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi mezunlarının, ALES sınavının herhangi bir puan türünden en az 55 puanalmış olması koşulu ile başvurabilecek. Son başvuru tarihi 19 Eylül Perşembeolan programla ilgili olarak başvuru ve kayıt sırasında gerekli belgeler ile 20Eylül 2013 tarihinde yapılacak olan mülakat sınavının yeri ve tarihi ve diğerduyurular İzmir Üniversitesi Web sayfasından (http://sbe.izmir.edu.tr/)öğrenilebilir.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv