İzmir Üniversitesi’nin Dubai’deki gururu oldu

  • 0
  • 733
Yazı Boyutu:

İzmir ÜniversitesiTurizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü derece ile bitiren İpek Dem, Rixos ThePalm Dubai Hotel’de kariyer basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. 

İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümündeyüzde 100 burslu olarak eğitim alan ve 2010 yılında derece ile mezun olan İpekDem, kariyerini Rixos The Palm Dubai Hotel’de sürdürüyor. Turizm sektöründekibaşarısının en önemli mimarı olarak İzmir Üniversitesi’nde aldığı eğitimigösteren Dem, bir gün deneyimlerini öğrencilerine aktaran akademisyenlerarasına girebilmenin hayalini kuruyor. 

Nevvar Salihİşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni başarı ile bitirdiktensonra eğitimine yüzde 100 burslu olarak İzmir Üniversitesi’nde sürdüren İpekDem, kariyer basamaklarında başarıları ile yükselmenin mutluluğunu yaşıyor.Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Turizm ve Otelcilik Bölümü Program BaşkanıDr. Koray Akman ile bir araya gelen Dem, “Başarılı kariyerimin mimarı İzmirÜniversitesi ve bana mesleğimi öğreten hocalarımdır” dedi. Sektör deneyimininardından İzmir Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan her birhocasından çok şey öğrendiğini ifade eden Dem, üniversite eğitiminin ilkyılından itibaren yaptığı stajların kendisine büyük faydası olduğunu söyledi. 4yıldan bu yana Rixos Otelleri’nde görev aldığını ve daha uzun yıllar da görevalmak istediğini belirten Dem, başarılı meslek yaşamı hakkında şunları söyledi: 

“
Üniversiteeğitimimin ilk yılından itibaren Çeşme Radisson Blu Otel’de staj yaptım. İlkyılın ardından gelişen karşılıklı memnuniyet, ikinci yıl da stajımı aynı yerdeyapmama vesile oldu. Mezuniyetim öncesi bir catering firmasında çalışmak üzereLibya’ya gitmem hayatımı değiştirdi. Oradaki performansımı beğenen RixosOtelleri’nden teklif aldım ve mezun olur olmaz Rixos bünyesinde çalışmayabaşladım, yaklaşık 4 senedir de devam ediyorum. Bodrum Rixos’ta işe başladım,oradan terfi ile önce Antalya’ya, oradan da Rixos The Palm Dubai Hotel’e geçtimRestaurant Manager olarak. Şu an üç farklı operasyonun yöneticiliğiniyapıyorum.” 

Derste öğrendiklerimiuyguluyorum
İzmir Üniversitesi’nde aldığı eğitimin bire bir sektöreyönelik olmasının büyük faydasını gördüğünü vurgulayan Dem, “Üniversiteeğitimimim bana çok büyük artısı oldu. Her bir akademisyenin sektör deneyimiolması eğitimimize farklı bir özellik kattı. Onlar bize kitaptan okuyupezberletmek yerine ekmeklerini nasıl kazandıklarını öğrettiler. Şu an menübütçelendirmesi yaparken hala derste öğrendiklerimi uyguluyorum” dedi. 

Yüksek lisansınıDubai’de yapacak
Finansman bölümü hariç otellerin her bölümünde çalıştığınıve şu an bu yaşı için hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dilegetiren Dem, “Ben de bir gün beni bugüne getiren hocalarım gibi deneyimlerimiöğrencilerime aktarmak istiyorum. O nedenle akademik kariyer yapmak istiyorum.Yüksek lisansıma bir yandan çalışırken Dubai’de devam etmeyi planlıyorum” dedi. Turizm sektörünün kişinin sürekli gelişimini sağlayan, ancakçok meşakkatli bir tempoya sahip olduğunu hatırlatan Dem, üniversite eğitiminiturizm üzerine yapmak isteyenlere şunları önerdi: 

İletim: Koş İpek koş!

“Turizm, hizmet sektörünün son noktası. Adrenalin yüklü birmeslek. Arkadaş canlısı, uyumlu, pozitif, güler yüzlü, ani kararlar almayan birkişi ancak bu mesleği tercih etmeli. Kendine yatırım yapan, kendini geliştirenve bunu bir hayat felsefesi haline getirenler bu meslekte başarılı olabilir.Turizmi seçenler önce kendilerini iyi tanımalı, sonra ne seçtiklerini bilerekbu tercihi yapmalı.” 

T
urizministihdamı ve sirkülasyonu çok yüksek bir sektör olduğuna dikkat çeken Dem, işbulmak için ilk şartın yabancı dil olduğunu hatırlattı. Sadece İngilizcebilmenin bir turizm sektörü çalışanı için asla yeterli olmayacağının altınıçizen İpek Dem, “Dubai’de çalışıyor olmam nedeni ile Arapça öğrenmeye başladım.Turizm söz konusu olunca mutlaka öğrenilmesi gereken dillerden bir diğeri deRusça” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv