İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni eğitim dönemine başladı

  • 0
  • 1.141
Yazı Boyutu:

İkinci eğitim yılınabaşlayan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Beyaz Önlük Giyme Töreniile yeni hayatlarına ilk adımlarını attılar.

 

Eğitim hayatına geçen yıl başlayan İzmir Üniversitesi TıpFakültesi, ikinci eğitim yılına İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen törenlebaşladı. 2013-2014 akademik yılında 70’i Türk 13’ü yabancı, 83 öğrencinin ilkkez Beyaz Önlük giydiği tören, Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan, Rektör Prof. Dr.Kayhan Erciyeş adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu ve MütevelliHeyet Başkanı Ali Rıza Doğanata’nın konuşmaları ile başladı. Tıp Fakültesibirinci sınıf eğitimini en yüksek başarı ile tamamlayan üç öğrenciyestetoskoplarının hediye edildiği tören, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı BaşkanıProf. Dr. Murat Cem Miman’ın verdiği “Muhteşem Burun” başlıklı ilk ders iledevam etti. Beyaz Önlük Giyme Töreni ile hekimlik hayatlarına ilk adımı atanöğrenciler, Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan eşliğinde fakülte andını seslendirdi.

 

Açılışta, İzmir Kuzey Hastaneler Birliği Genel SekreteriProf. Dr. Osman Nuri Dilek, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu başkanıve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken, Genel Müdürü Veysi Kubba ve BaşhekimYardımcısı Dr. Zeki Hozer ile akademisyenler hazır bulundu.

 

En iyi pratik eğitimolanağı

60 öğrencisi ile akademik hayatına başlayan İzmirÜniversitesi Tıp Fakültesi mevcudunun bu yıl tercih eden öğrenciler, yabancıöğrenciler ve yatay geçişleri ile birlikte 140’a ulaştığını ifade eden DekanProf. Dr. Eyüp Hazan açılış konuşmasında, Türkiye’nin hekim ihtiyacına değindi.Türkiye’de 17’si vakıf olmak üzere 82 tıp fakültesi, 120 binden fazla hekimolduğu bilgisini veren Hazan, “Dünya standartlarını yakalamak için hekimsayımızı 240 bine yükseltmemiz gerekiyor. Bu da demektir ki, alanınızın en iyihekimi olmanız gerek. Fakültemizin dinamik ve deneyimli 90 akademisyenininverdiği eğitimden en iyi şekilde yararlanmanızı istiyoruz” diye konuştu.Öğrencilerinin, insan sağlığına hizmet edecek, çağdaş bilgilerle donanımlı iyibirer hekim olarak mezun olmasını dilediklerini belirten Hazan, “Çağdaş tıpliteratürüne katkıda bulunan ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bilimadamları olmalısınız” dedi. Medical Park İzmir Hastanesi’nin bir yılda 400 binhastaya ayakta, 35 bin hastaya yatarak tedavi hizmeti verdiğini ve 10 binhastanın ameliyat edildiğini söyleyen Prof. Dr. Hazan, İzmir Üniversitesi veMedical Park İzmir Hastanesi arasındaki afiliasyon anlaşmasının sunduğu pratikuygulama hizmetinin öğrenciler için büyük kıymete sahip olduğunu söyledi.

 

Kısa zamanda büyükbaşarı

Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş adına konuşma yapan RektörYardımcısı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu ise İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nineğitim hayatına başarılar ile başladığını hatırlattı ve “Kök hücreçalışmalarında Tokyo Üniversitesi ile yapılan işbirliği, birbirinden hayatiöneme sahip başarılarla gerçekleştirilen ameliyatlar, üniversitemizakademisyenlerinin çalışması sonucu dünyaya “Hemoglobin İzmir” adı ile geçenbir gen bulunması, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin adını ilk yılından tümdünyaya duyurdu” dedi. Öğrencilerin desteği ile İzmir Üniversitesi TıpFakültesi’nin kısa zamanda köklü tıp fakülteleri düzeyine yükseleceğineinancını dile getiren Prof. Dr. Hekimoğlu, “Eğitiminiz için hazırlanan bina,derslik, laboratuvar ve uygulama alanları ile bu güzel ortamda genç, dinamik,mesleğini ve sizleri seven, her gün çağdaş uygarlık seviyesinde biraz dahaileriye gitmeyi hedefleyen öğretim üyelerimizle birlikte Atatürk ilkelerinirehber edinen, insan haklarına saygılı, topluma faydalı olmayı görev edinmişörnek birer hekim olacağınıza inancım tamdır” dedi.

 

İzmir Üniversitesimarka haline geldi

Konuşmasına, İzmir Üniversitesi Kurucusu, duayen eğitimciNecdet Doğanata’yı anarak başlayan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanataise İzmir Üniversitesi’nin 6’ncı eğitim yılında olmasına rağmen başarıları veciddi eğitimi ile kısa zamanda yükseköğretimde bir marka haline geldiğinisöyledi. Her yıl açılan yeni bölümleri ile hızla büyürken kalite çıtasınıyükselttiğini de vurgulayan Doğanata, üniversitelerin, mezunları vemezunlarının başarıları ile daha da yükseleceğini, bu nedenle öğrencilerdenbeklentilerinin büyük olduğunu söyledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv