Kadınlar su kabağından sanat yaratıyor

  • 0
  • 680
Yazı Boyutu:

 Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ASDER(Anadolu Kültürünü, Sanatını Yaşatma ve Geliştirme Derneği) ile işbirliğiiçerisinde dokuz farklı sanat dalında seminer ve eğitim programları düzenledi.Kadınların büyük ilgi gösterdiği su kabağı süslemesi derslerinde birbirindengüzel eserler ortaya çıktı.

Programda yer alan ilk sanat dalı sukabağı süslemesi oldu. Dokuz hafta süren sanat semineri ve eğitimlerini ASDERSanat Eğitmeni Mehmet Ağca verdi. Ağca, kursiyerlere katılan kadınlara su kabağısüslemenin tekniklerini uygulamalı anlattı. Karabağlarlı çok sayıda kadınınkatıldığı eğitimlerde kadınlar, su kabağını süsleyerek avize ve hediyelikeşyalar yapmayı öğrendiler. Hem el becerileri gelişen hem de sanatla stres atankadınlar, eğitimlerden mutlu bir şekilde ayrıldı.

Kültür Müdürlüğü yetkilileri, ASDER’leortaklaşa düzenlenen el sanatları eğitim programlarının, önümüzdeki günlerdefarklı alanlarda da süreceğini bildirdi. Kursiyerlerin ortaya koyduğu eserlerinyılsonunda düzenlenecek bir etkinlikle sergileneceği belirtildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv