Kargem’den Geleceğe Uzanan Başarı Hikayeleri

  • 0
  • 811
Yazı Boyutu:

ısa adı KARGEM olan Karşıyaka Gençlik Merkezi’ninöğrencileri, başarılarıyla olduğu kadar, azimleriyle de, yaşıtlarına örnekoluyor. Bu yıl, 120 öğrencisini üniversiteye uğurlayan KARGEM’de eğitim gören,üç genç, Vasfiye ve Rozerin Kartal kardeşler ile Ali Yaman, yaşadıkları tümekonomik zorluklara inat, üniversiteyi kazanarak, hem ailelerinin, hem de,onlara ücretsiz eğitim imkanı sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ıngurur kaynağı oldu.

Bir Öykü, 3 Başarı
17 yaşındaki Rozerin ile 19 yaşındaki Vasfiye Kartal’ınyokluklarla dolu yaşamında yolları 10 yıl önce Mersin’den İzmir’e düştü.Babaları Mustafa Kartal, kalem satarak evin kirasını ödemeye çalışırken,kendilerinin ve evin diğer masraflarını karşılama görevi ise, anneleri KadriyeKartal’a kalmış.

Gün gelmiş merdiven silmiş, gün gelmiş kanalizasyontemizlemiş cefakar anne Kadriye Kartal… Yaşadığı sıkıntıyı katlanılır kılanise, çocuklarının sınıflarını başarıyla geçmesi olmuş. İçine düştüğü ekonomiksıkıntılara çare ararken, yolu 9 yıl önce Karşıyaka Belediyesi ile kesişmiş.

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün,ihtiyaç sahibi aileler için oluşturduğu sisteme dahil olan Kartal Ailesi, 9 yılboyunca, gıdadan eğitime, ne zaman dara düşse, Karşıyaka Belediyesi’ni yanındabulmuş. Çocuklarını, belediyenin desteği ile bugünlere getirdiği söylerkengözleri dolan anne Kadriye Kartal, kızları liseye çağına geldiğinde, tekrarbelediyenin kapısını çalar.

 KARGEM’e ücretsiz kaydolan iki kız kardeş, Vasfiye veRozerin, geceli gündüzlü çalışarak, üniversiteye hazırlanır. Ekonomiknedenlerle, aynı sınıfa gitsinler diye, aynı yıl okula yazdırılan iki kardeşKARGEM’de geçen günlerini anlatırken, adeta gözleri parıldıyor. “KARGEM, bizimiçin dershaneden çok öteydi” diyen Vasfiye ve Rozerin,“Sadece ders yapmadık. KARGEM, bize çok daha fazlasınıverdi. Kamplara katıldık, gezilere gittik. Kendi imkanlarımızla göremeyeceğimizyerleri gördük” diyerek, duygularını dile getiriyor.

Güçlüklerle dolu yaşamlarını başarılarıyla taçlandıran ikikardeşten, Vasfiye, Uşak Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümünü, Rozerinise, Düzce Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümünü kazandı.

Okuma azmi niceyollar aştı
18 yaşındaki Ali Yaman’ın KARGEM’le buluşması, uzun ve zorlubir yol hikayesi olmuş. Erzurumlu maden işçisi bir babanın 6 çocuğundan biriolan Ali, ilkokulu bitirip, Rize Fındıklı Anadolu Lisesi’ni kazanınca, çıkmışgurbete… Ablasının İzmir’e taşınmasıyla, geçen yıl yolu Karşıyaka’ya düşen Ali,ekonomik nedenlerle dershaneye gidemeyince, okuldaki öğretmeninin tavsiyesiyleKARGEM’e yazılmış.

Bu yıl ki, üniversite sınavında, sayısalda, KARGEM’de enyüksek puanı alan Ali’nin öğrenim yolculuğu, önümüzdeki yıldan itibaren KonyaSelçuk Üniversitesi’nde devam edecek. Endüstri Müendisliği’ni kazanan Ali’ninen büyük hayali ise, öğrenimine yurtdışında devam etmek.

 KARGEM’in, başarılı, bir o kadar da azimli 3 genci,geçtiğimiz günlerde, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile buluşarak,kendilerine tanınan imkanlardan dolayı teşekkür etti.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv