Karikatür ,sanatın içinde en özgün olanıdır

  • 0
  • 836
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi “5.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri”  kapsamında Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda2009-2013 yılları arasında ödül alan karikatürlerinden oluşan sergi İzmir ÖzelTürk Koleji Uşakizade Köşkü’nde sergilenmeye başladı. Sanatseverlerin yoğunilgi gösterdiği etkinlikte Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’ndaödül alan 80 eser sergilendi.

Sergininaçılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “EgeArtgünlerine, sanatı algılayıcı ve uluslararası akademik rehberle haykırarakbaşladık. Sanatın sorgulayıcı gücüne ihtiyacımız var. Yaşamımız biraz sıkıntılıgünlerden geçiyor, dünyada afetler, açlık, eşitsizlik, insana taciz, insanatehdit var. İnsan olarak aynaya bakabilmek için, Türk olarak, İzmirli olarak,üniversiteli olarak ve bir cumhuriyet kadını olarak sanatın sorgulayıcı gücüneihtiyacımız var, karikatür sanatı da sanatın içinde en özgün olanıdır. ÖncelikleAydın Doğan Vakfı’na teşekkürlerimizi iletmek istiyorum” dedi.

Yılmaz;" Bugün Ege üniversitesi olarak çok anlamlı mutlu ve sorumluluk dolu biretkinliğin başlangıcını yaptık. Biz 5. kez Ege Üniversitesi olarak sanataverdiğimiz değeri, sanatın iyileştirici katkısını, eğitimin; kültür, sanat vespor olmaksızın bütünleşmemiş olduğunu göstermek istiyoruz. Ulu Önder MustafaKemal Atatürk’ün gezdiği arenada İzmirliye gösterdiği ufuklarla ilgili birgörevi yerine getiriyoruz” dedi.

Aydın DoğanVakfı adına teşekkür plaketini Hürriyet Ege köşe yazarı Bülent Katarcı, İzmirÖzel Türk Koleji adına ise Genel Müdür Yiğit Tatış aldı. Sergi 16 Aralıktarihine kadar açık kalacak.
İZMİR(Ege Ajans/Tuğçe Kanık- Gökhan Sevim)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv