Karikatür sanatının en güzel örnekleri İTK Uşakizade Köşkü'nde

  • 0
  • 967
Yazı Boyutu:

Güzel sanatların çeşitli alanlarında, ulusal ve uluslararası saygınlığıolan sanatçılar ile eserlerini sanatseverlerle buluşturmak, genç sanatçılarıngelişimine destek vermek ve mevcut koleksiyonların gelişmesini sağlamak veyenilerini özendirmek  amacıyla 2 yıldabir Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen EgeArt Sanat Günleri’ndesanatseverler ile buluşan sergilerden birisi olan “Aydın Doğan VakfıUluslararası Karikatür Sergisi”ne İTK Uşakizade Köşkü Gazi Mustafa Kemal PaşaSergi Salonu ev sahipliği yapıyor.

İlki 1983 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl 30. su düzenlenen  “Aydın Doğan Vakfı Uluslararası KarikatürYarışması” sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerdenyapılan 30 yıllık bir seçkiden oluşan serginin açılışı 3 Aralık tarihinde; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. CandeğerYılmaz’ın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı’nın, Rektör YardımcısıProf. Dr. Atilla Silkü’nün, Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. BülentÖzkan’ın, Aydın Doğan Vakfı adına Bülent Katarcı’nın, AKM Genel Koordinatörü veİTK Mezunu Serpil Utku’nun, İTK’lı yöneticilerin, idarecilerin,  İzmir’in iş, sanat ve spor dünyasınıntanınmış simalarının ve geniş bir davetli kitlesinin katılımıylagerçekleştirildi.

Serginin açılış konuşmasını İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış yaptı. Tatışkonuşmasında; “Eğitimde irdeleyici, araştıran, analiz eden, sentez yapabilen,eleştirel düşünme yeteneğine sahip nesiller yetiştirmeyi hedef alan bir okulolarak, yurtdışında da sergilenmiş ve uluslar arası kültür ve fikir zenginliğinibarındıran bu eserleri öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde izleyecek,tartışacak ve sanatsal vizyonlarına artı bir deneyim ekleyeceklerdir.” dedi.Sözlerine  Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz’a ve Atatürk Kültür Merkezi Müdürü, Egeart Sanat GünleriKoordinatörü, İTK Mezunu Serpil Utku’ya teşekkür ederek devam eden Yiğit Tatış,herkese güzel bir sergi akşamı diledi.

İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren EgeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; İzmir’in aydınlık yönünü ortayaçıkaran sanatı, eğitimin ve ahengin bir parçası olarak gören EgeÜniversitesi’nin ve İzmir Özel Türk Koleji ile bu yıl da EgeArt Sanat Günlerikapsamında işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.  Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda EgeArtSanat Günleri’nde bizleri yalnız bırakmayan İTK’lı yöneticilere ve bu güzelseçkiyi bize ulaştıran Aydın Doğan Vakfı’na teşekkürlerimi sunarım. “EgeArtSanat Günleri” kapsamında İTK Uşakizade Köşkü Gazi Mustafa Kemal Paşa Sergi Salonu’nunev sahipliği yaptığı “Aydın Doğan Vakfı Uluslararası KarikatürSergisi”nde,  Brezilya, Polonya, İrangibi dünyanın dört bir yanındaki farklı ülkenin sanatçısının elinden  çıkmış 80 kadar ödüllü eserin İzmirlisanatseverler ile buluştuğu bu özel seçkinin herkesin zihninde güzel anılarbırakacağına inanıyorum.”dedi ve herkese güzel bir akşam diledi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın konuşmasınınardından plaket törenine geçildi. Genel Müdürümüz Yiğit Tatış; Ege ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a, Atatürk Kültür Merkezi Müdürü, EgeartSanat Günleri Koordinatörü ve İTK Mezunu Serpil Utku’ya ve Aydın Doğan Vakfıadına geceye katılan Bülent Katarcı’ya teşekkür belgeleri ve Köşk Kristalitakdim etti. Karşılıklı olarak gerçekleşen takdiminin ardından serginingezilmesi ve kokteyl ile sergi açılışı sona erdi. 

Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi sırasında 91 günkaldığı ve Latife Hanım evliliğinin gerçekleştirildiği Cumhuriyet tarihimizinönemli mekanlarından biri olan  İTK UşakizadeKöşkü’nün tarihi atmosferinde sanatseverler ile buluşan ağırlıklı olarak sonbeş yılın ödül almış 80 eserinin yer aldığı sergide Brezilya, Polonya, İran,İngiltere gibi 30 ülkeden uluslararası sanatçının imzası bulunuyor. Geçtiğimizyıl Amerika Birleşik Devletleri’nde de sergilenmiş olan eserler 15 Aralıktarihine kadar hafta içi 09:30-18:00, hafta sonu 09:30-16:30 arasında İTKUşakizade Köşkü Gazi Mustafa Kemal Paşa Sergi Salonu’nda görülebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv