Kariyerin önünde engel yok...

  • 0
  • 1.035
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, önemli bir başarıya imza attı, UzaktanEğitim Merkezi kurdu. Bu sayede isteyen istediği yerden, hatta bir dağ köyündenbile yüksek lisans ya da sertifika programlarına katılabilecek. İleri teknolojieseri bu eğitim için tek gereken internet erişimli bilgisayar veya telefon.

Gediz Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve AraştırmaMerkezi kurdu. Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle kısa sürede hayatageçirildi, YÖK onayıyla da resmen hizmete girdi. Gediz Üniversitesi’nde yükseklisans ve sertifika programlarına katılıp kariyer yapmak isteyen İzmirdışından, hatta yurtdışından adayların talepleri üzerine bu uygulamabaşlatıldı. İleri teknolojinin kullanıldığı eğitim, yer ve zaman sorununuortadan kaldırıyor. İsteyen istediği yerde ve saatte derslere katılabiliyor,sınav olabiliyor. Öğrenciler için tek gereken, internet bağlantılı birbilgisayar ya da akıllı telefon. 

Gediz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve AraştırmaMerkezi’nde (Gedizuzem) ilk etapta işletme (MBA) lisansüstü eğitimi ile DışTicaret Uzmanlığı, Elektronik Ticaret, Pazarlama-Kişisel Satış Tekniklerisertifika programları açıldı. Önümüzdeki günlerde sağlık işletmeciliğine vesistem mühendisliğine de yüksek lisans öğrenci kaydı yapılacak. Ayrıca farklıalanlarda da sertifika eğitimleri düzenlenecek. Lisans ve önlisansprogramlarındaki bazı dersler de Gedizuzem üzerinden işlenecek. uzem.gediz.edu.tr adresli internetsitesinden ayrıntılı bilgi alınabilir.

Artık imkansız değil
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ülkemizde uzaktan eğitimverebilen az sayıdaki üniversiteler arasına girdikleri için sevinçliolduklarını açıkladı. Prof. Dr. Çevik, Türkiye’nin dört bir yanından veyurtdışından öğrencilerin, oturdukları yerden Gediz Üniversitesi’nde öğrenimgörebileceğini dile getirdi, şunları söyledi: “Kent merkezinden uzaktaki bir köyde yaşayan öğretmenin,doktorun ya da herhangi bir kişinin, eğitimine devam ederek kendinigeliştirmesi normal koşullarda pek mümkün değil. Çalışma ve ulaşım koşulları neyazık ki engel oluyor. Bu ve buna benzer imkansızlıklar uzaktan eğitimsayesinde aşılıyor. Böylece eğitimde fırsat eşitliği de sağlanıyor. Yakıngelecekte hem kullanım alanı hem önemi daha da artacak, bir süre sonra örgüneğitimdeki ağırlık yerini uzaktan eğitime bırakacak.”

DEÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi MüdürüProf. Dr. Vahap Tecim de Gediz Üniversitesi’yle işbirliği gerçekleştirmektenmutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Tecim, “Birlikte uyguladığımızsistem, teknik özellikleri, açık kaynak kod yapısı ve güvenlik önlemleriyleoldukça ileri düzeyde” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv