Karşıyaka'da Barok tınılar

  • 0
  • 646
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi farklı bir etkinliğe daha imza attı. 2.Karşıyaka Barok Günleri kapsamında Macaristan’dan Budapeşte Contraston BarokMüzik Topluluğu İzmirli sanatseverlerle buluştu. Barok müziğinde Dünyagenelinde pek çok başarıya imza atmış grubun gösterisi salonu dolduranmüzikseverlerin büyük beğenisini topladı.  

KarşıyakaOpera’da gerçekleşen Barok Günleri’nin ikinci konserinde müzikseverler, dünyacaünlü bir grubu dinleme imkanı buldu. Avrupa’nın ve Dünyanın pek çok kentinde konserlerveren Contraston Topluluğu’nun repertuarının temelini Handel, Bach, Vivaldigibi barok ustaların, birbirinden güzel eserleri oluşturdu.  Grupta bas partisini çalan sanatçının,normalde olması gerektiği gibi, çello ya da kontrabas yerine, hayli sıra dışıbir şekilde, bas klarnet çalıyor olması, konseri ayrıcalıklı kılan yönlerdenbiri oldu. Müziğin ritmiyle unutulmaz saatler yaşayan müzikseverler Macarsanatçıları uzun süre alkış yağmuruna tuttu. 

Karşıyaka Barok Günleri’ninüçüncüsü ile 20 Ocak 2014 Pazartesi Saat 20.00’de gerçekleşecek. “BarokMüzikten Örnekler” ismiyle gerçekleşecek konserde Türk, Alman, İtalyan veHırvatistanlı sanatçılardan oluşan grup sahne alacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv