Karşıyaka'da Viyana rüzgarı

  • 0
  • 1.642
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde “Viyana Klasikleri” rüzgarı esecek. Karşıyaka’nın konuğu bu kez Avrupa’nın neredeyse bütün ülkelerinde ve Amerika’da resitaller veren, küçük yaşlarda Liszt Akademisinin özel yetenekli öğrencilerine ayrılan bölümüne kabul edilen, burada Macaristan’ın dünyaca ünlü piyanistleri ve bestecileriyle eğitim alma olanağına kavuşan Gabor Csalog olacak.
 
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi tarafından bu sezon başlatılan ve sürdürülmesi planlanan, Haydn, Mozart ve Beethoven’in piyano parçalarının yer aldığı “Viyana Klasikleri Piyano Resitaller Dizisi”nin ilki Gabor Csalog ile gerçekleştirilecek. Sanatçı, 15 Kasım 2012 Perşembe günü saat 20.30’da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.
 
Gabor Csalog, resitaline Haydn’ın La Majör “Piyano Sonatı” ile başlayacak. Ardından Mozart’ın La Majör “Rondo”sunu ve Fa Majör “Piyano Sonatı”nı yorumlayacak. Kısa bir aradan sonra dinletisini sürdürecek olan Csalog, resitalini Beethoven’nın Sol Majör “Rondo Kapriçyo”su ile noktalayacak.
 
Karşıyaka Belediyesi olarak beldemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağımız, 2003 yılında Franz Liszt ödülüne layık görülen Gabor Csalog, yoğun konser faaliyetlerinin yanı sıra Budapeşte Liszt Müzik Akademisinde piyano ve oda müziği dersleri de vermektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv