Karşıyaka Opera’da Beethoven sezonu başladı

  • 0
  • 577
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en iyi oda müziği topluluklarından BorusanQuartet, Karşıyaka’da “Beethoven Sezonu”nu açtı. Topluluk, Karşıyaka BelediyesiOpera ve Tiyatro Sahnesi’nde, yıl içinde gerçekleştireceği 4 konserin ilkinde,salonu hınca hınç dolduran sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.  

Ülkemizde ilk kez,Beethoven’ın bestelediği 16 dörtlükten 12’si, aynı sezon içinde Karşıyaka Operave Tiyatro Sahnesi’nde 2013-2014 sezonunda gerçekleştirilecek 4 ayrı konserleyorumlanacak. Bu konserlerden ilkinde, Karşıyakalı sanatseverler, Türkiye’nindünyanın en önemli bestecisinin eserlerini, Türkiye’nin en iyi oda müziğitopluluğundan dinlemek için, Karşıyaka’ya Opera’ya akın etti. 

B
orusan Quartet, yıl sonuna kadar 4 kez gerçekleşecekbuluşmanın ilkinde, Karşıyakalı sanatseverler için, Beethoven’ın No.1 Op.18/1,No.11 Op.95 ve No.12 Op.127 dörtlüklerini seslendirdi. Eser Kıvrak, OlgunKızılay, Eftal Altun ve Çağ Erçağ’dan oluşan Topluluk, gecenin sonunda ayaktaalkışlandı. Devlet sanatçısı Gürer Aykal tarafından 2005 yılındakurulan Borusan Quartet, 2010 yılında Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünün sahibi oldu. Yine aynı yıl, New York’ta 88 oda müziği topluluğununkatıldığı 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği TopluluğuYarışması’nda birincilik ödülü olan altın madalyayı da aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv