Karşıyaka Opera'da bir nefes anadolu Bu gün

  • 0
  • 802
Yazı Boyutu:

Açıldığıtarihten bu yana düzenlediği etkinliklerle adından sıkça bahsettiren KarşıyakaOpera ve Tiyatro Sahnesi yine farklı bir konsere ev sahipliği yapmayahazırlanıyor.  “Karşıyaka’da Bir NefesAnadolu” adıyla gerçekleşecek konserde Mevlana’dan Veysel’e kadar Anadolu’dayaşamış olan pek çok sanatçının eserleri batı müziğiyle sahnelenecek. 

İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerindensoprano Eylem Demirhan Duru,tenorAydın Uştuk, basTevfik RodosTürkve Batı sazlarıyla oluşturulan özel orkestra eşliğinde şef Ali Hoca’nın piyanosuve düzenlemeleriyle gerçekleşecek konser Bu gün (16Kasım 2013 Cumartesi) saat 20.30’da sanatseverlerlebuluşacak. 

Özel olarakhazırlanan ve iki bölüm halinde sunulacak olan programda; Mevlana’dan Yunus Emre’ye, Pir Sultan Abdal’danKaracaoğlan’ave Aşık Veysel’e uzanan, Anadolukültürüyle harmanlanmış önemli isimlerin yapıtları yorumlanacak. “Şu karşıyaylada göç katar katar”, “ Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa”, “Karacaoğlander ki kondum göçülmez/ Acıdır ecel şerbeti içilmez/ Üç derdim var birbirindenseçilmez/ Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm”,  gibi halkın beğenisini kazanmış pek çok eserseslendirilecek. 

Anadolu’nunbağrından çıkan, halkın sevgilisi olmuş değerli halk ozanlarımızın etkili birdille anlattığı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan doğa, ayrılık, gurbet,sıla özlemi ve ölümün en çarpıcı örneklerinin sunulacağı gecenin davetiyeleriKarşıyaka Belediyesi Opera ve TiyatroSahnesi’nden ve Belediye Kültür Müdürlüğünden sağlanabilir. (Tel. 0.232. 330 6404)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv