Karşıyaka Opera’da iki konser

  • 0
  • 529
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi ilkbaharı konserlerle karşılıyor. Ardardagerçekleşen iki konserde dünya müziklerinden örnekleri usta sanatçılardandinleme imkanı bulan müzikseverler, unutamayacakları geceler yaşadıklarınıbelirterek Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.  

“Karşıyaka’daSihirli Parmaklar“ ismiyle gerçekleşen ilk konserde halen Bürüksel KraliyetKonservatuarında Oda Müziği profesörü olarak görev yapan Muhiddin Dürrüoğlusevenleriyle buluştu. Kariyerinde dünyanın gelişmiş pek çok kentinde verdiğikonserler ve besteleri ile kazandığı ödülleri bulunan sanatçı, piyanoresitalinde izleyicileri adeta büyüledi. Bir yıl aradan sonra Karşıyaka’daikinci konserine çıkan sanatçı, “Karşıyaka Opera Sahnesi’nin ismini yurtdışında duyuruyor. Bu başarı da göğsümü kabartıyor. Sanata duyarlı birizleyiciyle bir arada olmak büyük bir güzellikti. Emeği geçenlere sanataverdikleri destek adına teşekkür ediyorum” dedi. 

EgeBeşlisi’nin verdiği ikinci konserde de yine dünyanın önde gelen bestecilerinineserleri seslendirildi. İzmir Devlet Opera ve BalesiOrkestrası sanatçılarından, grubun kurucusu aynı zamanda flütistiHürkan Ayvazoğlu,Elif Tekin “obua”, Özlem Pınar Tanrıkulu “klarinet”,Kerim Ünsal “fagot”, Cüneyt Deniz’den“korno” oluşanEge Beşlisi gösterdikleriperformans ile ayakta alkışlandı. “Karşıyaka’da İlkbahar Tınıları” ismiylegerçekleşen konserin ilk bölümünde piyano eşliğinde Poulenc, Shostakovich ve Ghidoni’nin yapıtlarını seslendirdi. Konserinikinci bölümünde ise Nefesli Sazlar Beşlisi,Farkas Mozart, Gounod, Rossini, ve Gate’innefesliler için yazılmış yapıtlarını ve uyarlamaları yorumladı. 

BİR KONSER ERTELENDİ 
KarşıyakaOpera ve Tiyatro Sahnesi’nde 14 Nisan 2014 Pazartesi günü gerçekleşeceğiduyurulan “Gökhan Aybulus Piyano Resitali” ise sanatçının rahatsızlığı nedeniyle ertelendi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv