Karşıyaka Opera’da Viyana Klasikleri Rüzgarı

  • 0
  • 837
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Dünyaca ünlü piyanist Gabor Csalog’u ağırladı. “Viyana Klasikleri” ismiyle gerçekleştirilen konserde müziğin unutulmaz bestecileri Haydn, Mozart ve Beethoven’in besteleri seslendirildi.
 
İzmir’de sanata önemli katkılar sağlayan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, sanatseverleri dünyaca ünlü isimlerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kez piyanonun ödüllü ismi Macar Gabor Csalog Karşıyaka’nın konuğu oldu. Salonu dolduran yüzlerce Karşıyakalı sanatsever, Viyana klasikleri rüzgarının estiği gecede muhteşem bir konser izledi.
 
Karşıyaka Opera Sahnesi’nde  sahne alan Gabor Csalog adını sanatseverlere kabul ettirmiş bir isim. 11 Yaşında Franz  Liszt Akademisi’nin özel yetenekli öğrencilere ayrılan bölüme kabul edildi. Sanatçı burada Macaristan’ın dünyaca ünlü piyanistlerinden ve bestecilerinden eğitim alma imkanını buldu. Liszt Üniversitesinden mezun olduktan sonra Bloomington İndiana Üniversitesinde  Amerikanın en meşhur piyano üniversitelerinden György Kurtang asistanı oldu.  Avrupanın tüm ülkelerinde, Amerika Birleşik Devletlerinde piyano resitalleri veren  Gabor Csalog, Chopin’in tüm yapıtlarının yeni versiyonunu hazırladı.  2003 yılında Franz Liszt ödülüne layık görülen  sanatçı, yoğun konser programları yanında Budapeşte Liszt Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği dersleri vermektedir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv