Karşıyakalı kadınlara ücretsiz Mamografi testi

  • 0
  • 1.710
Karşıyakalı kadınlara ücretsiz Mamografi testi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl faaliyetegeçirilen ücretsiz mamografi testi uygulaması, meme kanseri riski taşıyankadınlar için umut oldu. Bir yıllık süreçte yaklaşık 500 kadın belediyenin buimkanından faydalandı. Uzman ekiplerce yapılan testler sonucunda hastalıkbelirtisi taşıyan kadınlar, detaylı tedavi için hastaneye sevk edildi.Vatandaşlar “Meme kanserinde erken teşhis çok önemli. Uygulamadan son derecememnunuz” dedi.

 

15 DAKİKADA İŞLEM

Karşıyaka Belediyesi Mamografi Ünitesi, İzmir’de mamografiçekimi için bir belediye tarafından kurulan tek birim olma özelliğini taşıyor.Dedebaşı Mahallesi’ndeki 2. Belediye Hizmet Binası’nda faaliyetlerini sürdürenmerkez, randevu sistemi ile çalışıyor ve bir mamografi çekim işlemi 15- 20dakika sürüyor. Sonuçlar, uzman sağlık ekipleri tarafından değerlendiriliyor.Meme kanseri belirtisi taşıyan şüpheli bulguya rastlanan hastalar, detaylı tetkikve tedavi için hastaneye sevk ediliyor.

 

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Günümüzde kadınların korkulu rüyası haline gelen memekanserinde tedavi başarı oranının artması için erken teşhisin büyük önemibulunuyor. Meme kanseri riskinin artış gösterdiği 40 yaş üzeri kadınların 50yaşa kadar iki yılda bir, daha ileri yaşlarda ise yılda bir kez mamografiçektirmesi gerekiyor. Eğer ailede meme kanseri görülmüşse 40 yaş altıkadınların da kontrolden geçmesi gerekiyor. Bu durum belirtildiği takdirdeKarşıyaka Belediyesi Mamografi Ünitesi’nde 40 yaş altı bayanlara da hizmetveriliyor.

 

MEME KANSERİNİN BELİRTİLERİ

Memenin yanında veya koltuk altında bir kitle ya dakalınlık,

Meme başının hassaslığı,

Meme veya meme başında, deri ya da renk değişikliği (çökme,soyulma vs.). Meme derisinin ya da ucunun pullu, kırmızı ya da şiş olması(portakal kabuğu görüntüsü),

Memenin boyutunda ve şeklinde değişiklik,

Meme başı akıntısı: Meme başından kendiliğinden olan, tektaraflı, kanlı veya beyaz renkte bir akıntı.

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv