Konak Sahnesi’nde Fırtına esecek..

  • 0
  • 439
Yazı Boyutu:

Shekespeare oyunları haftası kapsamında 21–26 Ocak2014 tarihleri arasında Ankara Şinasi Sahnesi’nde sahnelenen Fırtına Ankaralıseyircilerin büyük beğenisini topladı.

Konak Sahnesi’nde İzmirli seyircisiyle 04–08 Şubat2014 tarihleri arasında buluşacak olan Shekespeare’in Fırtınası, diğeroyunlarından çok farklı büyüleyicibir fantezidir.

Milano Dükü Prospero, kardeşi Antonio tarafından Napoli KralıAlonso'nun yardımıyla dükalığı elinden alɩnɩp küçük kızıMiranda'yla birlikte yelkensiz eski bir tekneyle ülkesinden sürülür. Prosperove Miranda kendisine sadık lordlardan Gonzalo'nun gizlice tekneye koyduğu malzemeler ve kitaplarɩyla ɩssɩz bir adaya çıkarlar. Burada,Sycorax adlı, sonradan ölen, kötü büyücünün, bir çam ağacının yarığınahapsettiği Ariel adlı periyi kurtarır ve Sycorax'ın oğlu Caliban'ı eğitir.Caliban adayɩ “KüçükCalibanlarla”  doldurmak için Miranda'yatecavüz etmeye kalkışınca, Prospero onu köle olarak kullanmaya başlar.    

W.Shakespeare’in kaleme aldığı,Bülent Bozkurt’un çevirdiği, İngiliz yönetmen Malcolm Keith Kay’in yönettiği oyunun,dekor tasarımı Hakan Dündar’a, kostüm tasarımı Yıldız Köse İpeklioğlu’na, ışıktasarımı Osman Uzgören’e, müzikleri Çağrı Beklen’e, yönetmen yardımcılığınıYusuf Köksal ve reji asistanlığı Gülcan Kay üstlenmiştir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv