Konak’ta dağ esintisi

  • 0
  • 752
Yazı Boyutu:

2.İzmir Dağ Filmleri Festivali doğayı beyaz perdeyle, sinemaseverleri doğa tutkunlarıyla bir araya getirdi
Konak Belediyesi ve İDADİK (İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü) doğaya özlem duyanları İzmir Dağ Filmleri Festivali’nde buluşturdu. Bu yıl ikincisi düzenlenen festival açılışı Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Kısa ve uzun metrajlı 54 filmin yer aldığı 2.İzmir Dağ Filmleri Festivali açılışına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İDADİK Başkanı Ayşegül Akıncı Yüksel, Doğa Kültür Derneği Başkanı Murat Yılmaz, sinemaseverler ve doğa tutkunları katıldı.
 
Çağdaş bir Türkiye için
2.İzmir Dağ Filmleri Festivali’ne gelenler, İDADİK üyelerin yurt içi ve dışındaki tırmanışlarında çektikleri fotoğraflardan oluşan sergiyle karşılandı. Alkışlar eşliğinde gerçekleşen festival açılış konuşmasında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, dağcılığın hayatta kalma sanatı olduğunu vurguladı. “Biz de çağdaş bir Türkiye için hayatta kalmayı sürdürüyoruz” diyen Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yerel yönetimlerin altyapı hizmetleri ve genel işleyişin ilerlemesinin yanında en önemli görevlerinden biri de toplumun önünün açılması ve daha güzel bir noktaya yükselmesi için çalışmaktır. Dağ Filmleri Festivali de bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılıyor ve içinde büyük mesajları saklıyor. Doğa sevgisini aşılanması, toplumsal bilincin artması, bir arada olmanın gücüyle doğal yaşama saygı ve sevgiyi öğretmesi, doğayı koruma gereksinimi içinde olduğumuzu anlatması gibi dört önemli ana başlığı içinde barındırıyor. Halkın, insanın olduğu; insanın doğaya ve yaşama dair sevgi hissettiği her yerde olmaya onur duyarak devam ediyoruz.”
 
En iyi izleyiciye ödül var
İDADİK Başkanı Ayşegül Akıncı Yüksel konuşmasında doğayı ve dağları tanıdıkça insanın kendisini de tanıdığını ifade ederek “Dağlardaki yolculuğun en güzel kesitlerini gösteren filmlerin buluştuğu festival, doğa tutkunları kadar sinemaseverlerin de ilgisini çekecek. Kültür ve sanat etkinliklerindeki başarılı çizgisi ve deneyimleriyle festivali daha yüksek bir noktaya taşıyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Doğa Kültür Derneği Başkanı Murat Yılmaz ise İzmir seyircisinin gösterdiği yoğun ilgiye dikkat çekti. “Uzun çalışmalarla oluşturduğumuz festivalde enfes filmler ve çok güzel etkinlikler hazırladık” diye konuşan Yılmaz, en çok film seyrederek festivale katılan izleyicilere sürpriz hediyeler verileceğini müjdeledi.
 
Festivalde sergi keyfi
İstanbul ve Ankara’da da görücüye çıkan dağ filmleri İzmir’de fark yarattı. İDADİK 25.yıl Fotoğraf Sergisi, doğa ve fotoğraf tutkunlarını bir araya getirdi. Festivalin ilk gününde Kanada yapımı ‘Elimden Gelen’ ve Amerikalı yönetmen Anson Fogel’in ‘Soğuk’ adlı filmleri izlendi.
 
Şehir keşif oyunu
2.İzmir Dağ Filmleri Festivali’nin en önemli etkinliklerinden biri de Şehir keşif oyunu. Kentin tarihi dokusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacını taşıyan oyunlarda, takımlar halinde yarışılacak. En çabuk keşif yapan, oyunları en hızlı tamamlayan takıma ödül verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Urla'ya yerleşmiş olmaktan çok mutluyum

Anneler Günü kutlaması alternatifleri Wyndham Grand İzmir Özdilek’te

Işın Karaca’dan “The Best In Symphonic” konser

Bayındır'da İrem Derici Rüzgar

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Arşiv