Küçük Şeyler Uçurtması nerede?..

  • 0
  • 1.326
Yazı Boyutu:

Suflörsüz Eğitim iledikkatleri çeken Bornova Küçük Şeyler Anaokulu’nun öğrencileri “Küçük ŞeylerUçurtması nerede?” projesiyle her bir öğrenci gezdikleri bir ülkeyi ya daTürkiye’de bir yöreyi tanıyorlar. 

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri bugünlerde yoğunbir çalışma içindeler. Öğrenciler kendilerine “Küçük Şeyler uçurtması nerede?”projesi ile verilen ödevi yerine getirirken arkadaşlarını bir ülkeye,Türkiye’de bir yöreye fotoğraf, slayt gösterisi ya da video gösterisiylegötürüp bilgilendiriyorlar. Çocuklar gitmeseler de hayal ettikleri ülke ya dayöreyi hazırladıkları materyallerle arkadaşlarına anlatıyorlar.Çocuklar anne ve babalarıyla birlikte hazırladıkları sunumuyaparken ayrı bir heyecan ve coşku yaşıyorlar. Öğrencilerden bazılarıgittikleri tatil yörelerini, büyük kentleri, bazıları yurt dışında gördükleriya da görmeyi arzuladıkları ülkeleri anlatırken, buraların özellikleri,simgeleri, yaşam tarzı ile ilgili bilgilendirme yaparak hem kendilerini hemarkadaşlarının bilgi dağarcığını genişletiyorlar.

Ö
ğrencilerin birülkeyi tanıtırken televizyonlarda gördükleri belgesel, çizgi filmlerden deyararlandıkları gözleniyor.Konuya ilişkin bilgi veren Okul Kurucu Müdürü SelamiKorkmaz, bu tür etkinliklerin öğrencinin araştırarak öğrenmesini,öğrendiklerini ifade etme becerilerini geliştirmelerini sağlamak olduğunukaydederek şunları söyledi:   “Amacımız; Öğrencinin öz disiplin vesorumluluk bilincini geliştirmek ve kendini değerlendirme becerisinikazandırmaktır. Bunun dışında sunum becerilerini ve ifade becerilerinigeliştirmek, klasik değerlendirmelerin dışına çıkmak, alternatif birdeğerlendirme yöntemi geliştirmektir. Öğrencilerin aile üyeleri ile yaptıklarıçalışma vasıtasıyla daha iyi bir iletişim kurmalarını sağlamaktır. Böyleceçocuğun olaylara bakış açısını değerlendirebilmesi, çok yönlü düşünebilmesi,yaratıcılık yönlerinin geliştirilmesi bizler için çok önemli.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv