Kukla sanatı adına güçbirliği

  • 0
  • 2.009
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Uluslararası Kukla Günleri ve Güzelyalı Rotary Kulübü İzmir ve Türkiye’de kukla sanatının gelişmesi adına işbirliğine gitti.
İzmir Devlet Tiyatrosu’na özel, yetişkinler için ilk kukla oyununu hazırlayan üç kurum,  kukla sanatının gelişimine ivme getirecek.  
Yönetmenliğini İzmir Kukla Gönleri Direktörü Selçuk Dinçer’in üstlendiği ve Sedat Simavi ödüllü Necmettin Tetik’in yazdığı tek perdelik Kukla oyunu “Ben Yapmadım!”da görev alacak İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularını kukla oynatıcılığı konusunda yetiştirmek amacıyla düzenlenen workshop’un eğitmeni dünyanın en ünlü kukla oyuncularından biri olan Hollandalı sanatçı Neville Tranter. Sahne tasarımını Avrupa’nın en önemli kukla tasarımcılarından olan Bulgar Svila Velickova’nın üstlendiği “Ben Yapmadım!”  7 Mart 2013’te prömiyer ile İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sanatçılar hem kendileri oynayacak, hemde kuklaya can verecek.
İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş 2013 yılının Unicef tarafından “Barış Yılı” olarak belirlemesinin de barış temasını işleyen “Ben Yapmadım!’ın önemini daha da arttırdığını söylerken, oyunun yönetmeni Selçuk Dinçer ise sponsorluğunu Güzelyalı Rotary Kulübü’nün üstlendiği oyunun İzmir ve Türkiye’nin yanısıra uluslararası kukla festivallerinde de İzmir’i temsil edeceğini söyledi. Dinçer, “Kukla da İzmir’i dünyanın önemli kukla merkezlerinden biri yapmak amacıyla yürütülen çabalara büyük bir ivme katacak oyun projede görev alan ünlü sanatçılar sebebiyle şimdiden kukla dünyasında merakla izleniyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv