Muhabirlere yabancı dil eğitimi fırsatı

  • 0
  • 852
Yazı Boyutu:

OBEM Eğitim Merkezi ve İzmir Sağlık Muhabirleri Derneği(SMD) arasında imzalanan protokol uyarınca başta SMD üyeleri olmak üzere; tümmuhabirler indirimli dil eğitimi alabilecek.

 

OBEM Eğitim Merkezi Genel Müdürü Burak Emert, yabancı dileğitimi almak isteyen muhabirlere bireysel olarak %30, grup olarak da yüzde35'e varan indirim fırsatı yarattıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 11 yabancı dilde eğitimsunduklarını kaydeden Emert, yılda bin öğrenciye, İngilizce, Almanca,Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Çince, Portekizce, Japonca,Hollandaca, Yunanca ve yabancılar için de Türkçe dersleri verdiklerini dilegetirdi.

Yabancı dil bilmenin günümüzde hangi sektörden olursa olsunbir zorunluluk olduğuna da dikkat çeken Burak Emert, “Muhabirlerin işiiletişim; iletişimin de temeli konuşmadır. Yabancı dil bilen bir muhabir,farklı kaynaklara ve insanlara daha rahat ulaşabilir. Bilgi alışverişi çok dahakolay olur. İnternetteki bilgilerin yüzde 80'i İngilizce. Bu sebeplemuhabirlerin yabancı dil bilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyekonuştu.

SMD İzmir Bölge temsilcisi Erkan Doğan da, OBEM ilegerçekleştirdikleri işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterekşunları söyledi:  “Her alanda görevlimuhabir arkadaşlarımızın uygun koşullarda yabancı dil eğitimini tamamlamalarıiçin böyle bir anlaşma yaptık. Sağlık muhabirliği alanında haber yaparken birçok yabancı ve latince ifadeyle karşılaşıyoruz. Bu ifadeleri doğru anlayıpyorumlamak  ve yurtdışındaki bilimadamlarıyla, daha sağlıklı iletişime geçmemiz için yabancı dilimizigeliştirmemiz gerekiyor”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv