Muhteşem konser ile yeni yıla merhaba!

  • 0
  • 691
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 2013 yılına unutulmaz bir konser ile merhaba dedi. İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile düzenlenen konserde; solistler Tenor Aydın ve Ayhan Uştuk kardeşler ile Soprano Damla Burcu Kılıç dünya müziğinden pek çok eseri yeni yıl için seslendirdiler. Tenor kardeşlere eşlik eden solistler Ece Baydur, Elvan Demircan ve Kaner Sümer de performansları ile göz doldururken orkestrayı Şef Tulio Gagliardo Varas yönetti.
 
Konser sonunda tüm orkestraya teşekkür eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz yeni yılın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Bu akşam İZDOB ve Orkestra Allegra eğitilmiş bir insan sesinin ne kadar muhteşem olduğunu bir kez daha bize gösterdi. Sanatçının durdurulamaz yaratma gücü sanatın rehberliğinde muhteşem bir geziye çıkarttı bizi. Tüm dünyayı dolaştık. 2012 yılının yorgunluğunu, hüznünü, bıkkınlığını belki de sırtımızdaki yükü bırakmak için duvara dayanmak zorunda olduğumuz bir anda bu şarkılar bize adeta ilaç gibi geldi. 2012 yılı tüm dünyaya hüzün, huzursuzluk, savaş, açlık ve de felaketler getirdi. Bugün bu muhteşem enerji ile biz yarın 2013'ü başka bir şekilde karşılayacağız. 2013'ün hepimize, bölgemize, ülkemize, dünyaya; huzur, sağlık, barış, bereket ve şans getirmesini diliyorum. İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Orkestra Allegra'nın sanatçılarına sanata verilen emeğin nedenli önemli olduğunu bize yaşattıkları için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum " şeklinde konuştu.
 
İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve solist sanatçıları kutlayan İZDOB Müdürü Gökhan Koç, "Ege Üniversitesi ile her yıl düzenlediğimiz bir yeni yıl konserini daha noktalarken değerli rektörümüze ikinci döneminde başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve geniş bir müzik yelpazesi ile dinleyicileri unutulmaz bir müzik ziyafeti sunan orkestra üç kez bis yaptı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv