“Neşeli Bağzı Şeyler” Neşeli Müzede

  • 0
  • 569
Yazı Boyutu:

 Çizer Turgay Karadağ, İzmirli sanatseverlerin de katılımıyla 20.kişisel sergisini Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde açtı. Sergininaçılışını Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan gerçekleştirdi. 18 Kasımtarihine kadar açık kalacak olan ‘Neşeli Bağzı Şeyler’ isimli sergi, 20 çizim ve5 mizahi seramik heykelcikten oluşuyor.

Katıldığı yarışmalarda çok sayıda ödülü bulunan TurgayKaradağ, mesleğini yıllarca yürüttüğü kent olan İzmir’de sergi açmanın keyfiniyaşadığını dile getirerek; ‘Gülümsemenin’ yakınlaştırıcı özelliğine dikkatçekmek istediğini söyledi. Karadağ,” Küçük, mütevazı, insan sıcaklığınıhatırlatan çizim ve heykelciklerim bir sergi süresince de olsa dudaklarınızdaironik bir gülümseme oluşturabilirse ne mutlu bana” dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr.HakanTartan da sanatçıların eserlerini İzmirlilerle buluşturmaktan büyük birmutluluk duyduğunu dile getirdi. Başkan Tartan,”Müzelerimizin kapıları sonunakadar sanata ve sanatçılara açık. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, MaskMüzesi ile Neşe ve Karikatür Müzelerinde bugüne kadar yüzlerce sanatçımızıneserleri sergilendi. Önümüzdeki süreçte Kadın Müzesi ile Radyo ve DemokrasiMüzemiz de hizmete girecek. Bu müzelerimiz de sanatın ve sanatçıların hizmetindeolacak” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv