Opera Kasım ayında dopdolu

  • 0
  • 907
Yazı Boyutu:


Karşıyaka BelediyesiOpera ve Tiyatro Sahnesi sezonun ikinci ayında da farklı etkinlikler ilesanatseverleri buluşturmaya hazırlanıyor. Opera’da Kasım ayında 10 ayrı gösteri sunulacak. İzmir kültür-sanatyaşamına katkıları ile adından sıkça söz ettiren Karşıyaka Opera ve TiyatroSahnesi, genç sanatçılara sunduğu imkanlar ile de takdir topluyor.  

Kasım ayı Programı
 
4 Kasım 2013 Pazartesi “Karşıyaka’dan Ilık Bir Esinti” ilesevenlerin karşısında olacak. İzmirli orkestra sanatçılarının oluşturduğu BatıEnsemble adlı oda müziği grubu Mozart, Schubert, Brahms gibi sanatçılarıneserlerini seslendirecek.
 
6 Kasım 2013 Çarşamba günü ise yaptığı resitaller vekonserlerle sanat dünyasında ismini duyuran Can Okan’ın Piyano resitali yeralacak. 

16 Kasım 2013
tarihinde çok önemli bir gösterisanatseverlerle buluşacak.  Soprano EylemDemirhan Duru, tenor Aydın Uştuk ve bas Tevfik Rodos, Türk ve Batı sazlarıylaoluşturulan özel orkestra eşliğinde, şef Ali Hoca’nın düzenlemelerini seslendirecekve bir ilke imza atacak. “Mevlana’dan Veysele” isimli konserde Anadolu’dayetişen sanatçıların eslerleri sahnelenecek. 

18 Kasım 2013 Pazartesi
Karşıyaka OperaBeethoven’ın ezgileriyle dolacak. Bu sezon Beethoven’ın tüm keman-piyanosonatlarını üç konserle tanıtmaya amaçlayan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi,serinin ilk konserinde kemanda Ellen Jewett ile piyanist Çağdaş Özkan’ıağırlıyor. 

26 Kasım 2013 Salı
akşamı ise Borusan Quartet sezonunikinci konserini gerçekleştirecek. İlk konserlerinde büyük beğeni toplayan grupikinci konserinde yine Beethoven’in eserlerini yorumlayacak. 

28 Kasım 2013
akşamı “Soprano ve Bas’tan Tınılar” konserigerçekleşecek. Soprano Birgül Su Ariç, bas Tuncay Kurtoğlu ve piyanoda MehmetAriç sevenleriyle buluşacak. 

30 Kasım 2013tarihinde ayın son konserinde “Karşıyaka Karşıyaka” konseri yer alacak. SopranoSevinç Demirağ, tenor Oğuz Çimen ile piyanoda Sylvain Souret sahne alacak

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv