Padişah-ı Osman’dan kahkaha tufanı

  • 0
  • 900
Yazı Boyutu:

Sevilen tiyatro oyunları ve tiyatrocuları Çiğlililerle buluşturmaya devam eden Çiğli Belediyesi, Adım Tiyatrosu’nun sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan “Padişah-ı Osman” adlı oyununu Çiğli’deki sanatseverlerin beğenisine sundu. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, oldukça başarılı performans gösteren tiyatrocuları sahnede tebrik etti.
Günümüz ile Osmanlı dönemini oldukça mizahi bir dille anlatan “Padişah-ı Osman” oyunu, Çiğli Belediyesi’nin konferans salonunda sahnelendi. Oyunda sevilen sanatçılar Soner Arıca, Umut Oğuz, Ender Gülçiçek, Buket Aras, Tülin Ayhan, İlter Akcebe ve Zeynep İlgün rol aldı.
Ünlü akademisyen ve psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından yazılan ve Zafer Kayaokay tarafından yönetilen komedi oyununun müziklerini ise Can Atilla yaptı. İki perdelik oyun, 1,5 saat boyunca, oyuncuların müthiş performansıyla erken saatlerden itibaren salonu dolduran tiyatro severlere adeta kahkaha tufanı yaşattı. Ücretsiz olarak sahnelenen oyunu vatandaşlar büyük ilgiyle izledi. Çeşitli tiyatroları Çiğli’ye getiren Çiğli Belediyesi daha önce de Adım Tiyatrosu’nun Kanlı Nigar oyununu Çiğli’deki sanatseverlerle buluşturmuştu.
 
OLAYLAR AKIL HASTANESİNDE GEÇİYOR
“Padişah-ı Osman”ın konusu İstanbul’da bir akıl hastanesinde geçiyor. Osmanlı İmparatorluğu hakkında doktora tezini yazarken aklını yitiren bir kişinin kendisini padişah sanmasıyla olayların akışı başlıyor. Akıl hastanesinde görev yapan başhekim de hekim ve hastanede görevli olan personele bu hastanın tedavisinin psiko drama olduğunu söylemesiyle olayların seyri değişiyor. Tüm hastane çalışanları Osmanlı döneminden karakterlere bürünerek, hasta olan kişinin oyununa dahil olurlar. Ancak oyunun sonunda, delinin kendi cephesinden bakılınca haklı olduğu birçok nokta olduğu anlaşılır.
 
SANATSEVER ÇİĞLİ
CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ile birlikte oyunu izleyen Başkan Solak, Çiğli halkının sanata ilgisinin fazla olduğuna dikkat çekerek, başta tiyatro olmak üzere, sanatın bütün dallarına önem verdiklerini söyledi. Başkan Solak şöyle konuştu; “Sevilen tiyatro ve oyuncuları ilçemiz halkıyla buluşturuyoruz.  Halkımız tüm etkinliklerimize büyük ilgi gösteriyor. Özellikle tiyatro oyunları büyük beğeni topluyor. Adım Tiyatrosu’nun başka oyunlarını da ilçemize getirmiştik. Başarılı oyuncuların varlığı da ilgiyi artırıyor. Belediye olarak sanata olan katkımız devam edecek.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv