Profesöre kalıcı vefa

Kanser nedeniyle yaklaşık bir yıl önce yaşamını yitiren tıp dünyasının sevilen isimlerinden Prof. Dr. İbrahim Akel, meslektaşları tarafından unutulmadı.

  • 0
  • 253
Profesöre kalıcı vefa
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kanser nedeniyle yaklaşık bir yıl önce yaşamını yitiren tıp dünyasının sevilen isimlerinden Prof. Dr. İbrahim Akel, meslektaşları tarafından unutulmadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Acıbadem Kent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Akel, adına düzenlenen özel bir sempozyumla anıldı. 43 yaşında hayata veda eden Prof. Dr. Akel ile olan anılarından ve ünlü profesörün başarılı çalışmalarından bahseden hekimler, zaman zaman göz yaşlarına hakim olamayarak duygusal anlar yaşadı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Prof. Dr. Akel’i kaybetmenin acısını ilk günkü gibi hissettiklerini belirterek, “Değerli dostum, kardeşim İbrahim’in adına düzenlediğimiz Ortopedi ve Travmatoloji Sempozyumu’nu geleneksel hale getireceğiz. Sempozyumu her yıl düzenli olarak gerçekleştirerek İbrahim’in adını yaşatacağız” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Acıbadem Kent Hastanesi’nin iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, ülkemizde ortopedi alanındaki başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan 40 hekimi bir araya getirdi. İEÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyuma, merhum profesörün babası Emin Akel ve annesi Yıldız Akel de katıldı.

ÖZLEMLE YAD EDİLDİ
Ortopedi ve travmatoloji alanındaki son gelişmelerin, bilimsel çalışmaların ve vaka örneklerinin de ele alındığı sempozyumda Prof. Dr. Akel, meslektaşları tarafından özlemle ve sevgiyle yad edildi. Gün boyunca devam eden sempozyum sonunda tüm katılımcılara teşekkür plaketi verildi.

MAALESEF ÇOK ERKEN KAYBETTİK
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Prof. Dr. Akel’i unutmayacaklarını ifade ederek, “İbrahim, tanımaktan ve birlikte çalışmaktan gurur duyduğum bir hekimdi. Kardeşim gibiydi. Hayat dolu, mesleğini ve insanları seven bir kişiydi. Maalesef çok erken yaşta onu kaybettik. Mekanı cennet olsun. İbrahim adına düzenlediğimiz sempozyumda meslektaşları, sevenleri olarak bir araya geldik. Ancak sempozyumu bir kere ile sınırlı bırakmıyoruz. Üniversitemizde bu sempozyumu her yıl gerçekleştirmeye karar verdik. İbrahim’i anmanın en güzel yollarından birinin de bu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ÇOK SEVİLEN, SAYGIN BİR KİŞİYDİ
Merhum Akel’in en yakın dostlarından biri olan ve sempozyumun düzenlenmesinde önemli katkıları bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Kadir Bacakoğlu ise, “Çok değerli meslektaşım İbrahim ile uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz vardı. Yeri geldi birlikte çalıştık, birlikte yorulduk yeri geldi birlikte eğlendik. İbrahim, iyi bir hekim olmanın yanı sıra çok iyi bir babaydı. Kızını çok severdi, hastalık sürecinde ayakta kalmak için hep ailesinden güç aldı. Tam bir müzik tutkunuydu, sahneye çıktığında tıpkı doktorluğunda olduğu gibi en iyisini yapmaya çalışırdı. Herkes tarafından sevilen, mütevazı ve saygın bir insandı. İbrahim’in arkasından konuşmak, onu kaybetmek gerçekten çok acı. Aradan bir yıl geçti ama bizler onu asla unutmadık. Yıllar geçse de unutmayacağız. İbrahim’i rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv