Rekorlar kitabına aday

  • 0
  • 757
Rekorlar kitabına aday
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri Meryem Taşcıoğlu ve Hilal Koç’un fikir önderliğini yaptığı, Tıp Öğrencileri Birliği, CBÜ Sosyal Sorumluluk Kulübü, Optimum Kulübün desteğiyle başlatılan 30 bin raptiyeden oluşan Hafsa Sultan Portresi tamamlandı. Portre ile yaklaşık 15 bin lira gelir elde edildi. Toplanan bağışlarla Manisa Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören 10 çocuğun hayalleri gerçekleştirilecek. Ayrıca Birlik Projesi adı verilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 30 bin raptiyeden yapılan Hafsa Sultan Portresi, Guinness Rekorlar Kitabı`na girmesi için başvuru yapılacak.

Manisa CBÜ, 22`nci Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında öğrencilerin Yetenek Sizsiniz yarışmasının finalistlerdinden Sedat Çalımlı`nın destekleriyle 4 günde hazırladığı 30 bin raptiyeli Hafsa Sultan Portresi, CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi`ne teslim edildi. 3 metre uzunluğundaki Hafsa Sultan Portresine son raptiyeleri Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, hastanenin Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Turhan, üniversiteli öğrenciler ve porteyi çizen resim öğretmeni Sedat Çalımlı taktı.

Resim öğretmeni Sedat Çalımlı, öğrencilerinin Hafsa Sultan Portresine takılan her bir raptiyenin tanesini 1 liradan satışa çıkardıklarını söyleyerek, "Portrede emeğinin olmasını isteyen üniversite görevlilerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlar 1 lira karşılığında bir raptiye alarak portreye taktı. Portre tamamlandığında öğrenciler yaklaşık 15 bin lira gelir elde etti. Bu gelir ile CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Bölümü`nde yatan 10 çocuğumuzun hayalleri gerçekleştirilecek. Çocuklarımıza akülü araç, bisiklet, tablet bilgisayar, telefon alınarak hayalleri gerçeğe çevrilecek" dedi.
Sedat Çalımlı, 30 bin raptiyeden yapılan portrenin Guinness Rekorlar Kitabı`na girmesi için çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek, rekorun 25 bin raptiye ile yapılan bir porteye ait olduğunu söyledi. Bu rekorun aşıldığını hatırlatan Çalımlı, "Şimdi bunun tescillenmesi için çalışmalara başlayacağız. Hafsa Sultan Portresini Guinness Rekorlar Kitabına sokacağız" diye konuştu.
CBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yaptıkları çalışmanın örnek olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu ve öğrenciler portrenin son raptiyelerini taktıktan sonra hastaneye teslim edildi.
Hastanede tedavi gören çocukların istekleri önümüzdeki günlerde tedarik edilerek, hayalleri gerçeğe dönüşmüş olacak.
 
Birlik Projesi
Öğrencilerin Birlik Projesi adını verdikleri proje “Bir”lerin birleşiminden ve “Bir”in ne kadar derin anlamlar içerebileceğini ve topluma ne kadar çok katkı sağlanabileceğini göstermesi bakımından da dikkat çekiyor.
BİRLİK PROJESİ AÇILIMI;
1 Bağış
1 İhtiyaç
1 Raptiye
1 Lira
1 İyilik
1 Kardeşlik
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Arşiv