Ressam Ahmet Rüştü Doğan iki yıl aradan sonra “Yeni Yaşam”la sanatseverleri selamlıyor

  • 0
  • 2.280
Yazı Boyutu:

Ressam Ahmet Rüştü Doğan’ın çocukluğunda İzmir’in kendisinde bıraktığı izleri konu alan, imgesel, kavramsal ve düşsel çalışmaları Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sanat Galerisi’nde “Yeni yaşam ve duvar yazıları” isimli sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  
 
Bugüne dek yurtiçi ve yurtdışında kişisel ve karma olmak üzere toplam yirmi dört sergiye katılan Ressam Ahmet Rüştü Doğan iki yıl aradan sonra açtığı 24. sergisi için “Resimlerimde eski ve yeni yaşamdan izler var. Eski yaşam İzmir Gültepe’de geçirdiğim kendi çocukluğumu konu alır. Yeni yaşam ise çocuğumun doğumundan sonraki resimlerim. Bir nevi eskiye özlemle yeninin heyecanının harmanlanması” diye konuştu.
Rüştü Doğan “Hayat görünenin arkasındaki şeydir. Resimlerimde birçok imge var. Kedi ve kuş öne çıkan imgeler. Kedi özgür bir varlık ve beni simgeliyor. Kuş ise çocuğumu ve bahsettiğim yeni yaşamı” dedi.
 
Resimlerinde soyut ekspresyonizm’in etkileri görülen Doğan,  Kandisky ve Malevich’in hayatındaki etkili sanatçılar olduğunu belirtti.
Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi’ndeki “Yeni yaşam ve Duvar Yazıları” adlı sergi 20 Kasım tarihine kadar gezilebilir.(

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv