"Sağlık"lı Başlangıç

  • 0
  • 1.528
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ)İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu 2013-2014 öğretim yılı açılış dersikonuşmasını Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ümran Sevil yaptı. Prof. Dr.Sevil,  yüksekokulun tarihçesinden,misyonundan ve vizyonundan bahsetti. Ayrıca açılışa gelen öğrencilere ebelik hemşirelik,sağlık memurluğu ve beslenme ve diyetetik bölümleri hakkında da bilgiler verdi.

               

Konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Hafize Öztürk Can,     "  Sağlık ekibinin bir üyesi olarak toplumsağlığının korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi çalışmalarında önemliroller üstlenecek olan bugünün öğrenci ebeleri, hemşireleri siz sevgiliöğrenciler; yarınların ebeleri olarak, özellikle kadın sağlığı, üreme sağlığı,doğum ve yeni doğan sağlığı alanlarında topluma sağlık hizmeti vereceksiniz" dedi. Yardımcı Doç. Dr. Reci Meseri ise öğrenci işlerinin işleyişi,öğrencilerin okul içerisinde karşılaşabileceği bir olay karşısında  yürütebilecekleri süreçler hakkında kısabilgiler verdi.

Ayrıca Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor DaireBaşkanlığı'ndan (SKS) Orhan Kozan, yüksekokula yeni katılan öğrencilere EgeÜniversitesi SKS kapsamında bulunan kulüpleri, toplulukları tanıttı.

 Son olarakYüksekokula dereceyle giren öğrencilere ( Cansu Aydın, Nilay Şahin, BirsenAlemdar) Ege Orman Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanan başarı belgeleriverildi.  İZMİR ( Ege Ajans/ Filiz Kapucu- Dilara Eskitoğlu -Ozan Bekiroğlu - Erdem Uysal

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv