Sağlıklı yaşam için Kefir

  • 0
  • 581
Sağlıklı yaşam için Kefir
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EÜ Ziraat Fakültesi eğitim-öğretim, araştırma ve yayınfaaliyetlerin yanı sıra, sahip olduğu alanlar ve tesislerde bitkisel vehayvansal üretim yapıyor. Değişik işlenmiş ürünleri organik üretmekte olanfakülte, elde edilen ürünlerin mevcut satış yerleri aracılığıyla tüketicininkullanımına sunuyor. Bu ürünler arasında sütün mayalandırılmasıyla elde edilenkefir de yer alıyor.

KEFİR; BİN DERDE DEVA

Sütün içindeki tüm besin maddelerini içeren kefir, beslenmedeğeri yüksek bir maddeden oluşuyor. Mikroorganizmaların etkisi ile laktoz veproteinlerdeki değişimler, kefirin hazmını kolaylaştırıyor. Diğer yandan bumaddeler iştah açıcı, serinletici, sevilen tat ve aroma oluşturuyor. İçindekilaktoz oranı süte oranla az olduğu için bağırsakları laktoza duyarlı kişilertarafından da rahatlıkla tüketilebiliniyor.

 Kefir; sindirimikolaylaştırdığı gibi başta B12 olmak üzere bazı B grubu vitaminleride içindebarındırıyor. Mide ve pankreas gibi bazı organların salgılarını arttırdığıgibi, sinirsel rahatsızlıklara ve uykusuzluğa da iyi geliyor. Ayrıca kefirinyüksek tansiyon, bronşit, safra rahatsızlıklarını iyileştirme özelliği debulunuyor.

Mayasının tanesi; fındık ya da buğday büyüklüğünde olankefir, beyaz, beyaz-sarı renklerinde küçük karnıbahar veya patlamış mısırgörünümüne sahip. Boyutları 0,5 – 3 santimetre arasında değişen taneler, sütüfermente edici bir özelliğine sahip. Ayrıca bu taneler mayalanma sonunda tekrarsüzülerek mayalama aşamasında kullanılabiliniyor.

Kefir tane olarak (maya) EÜ Ziraat Fakültesi SütTeknolojisi Bölümü’nden temin edinilebiliyor.Taze olarakta EÜ. ZiraatFakültesi’nin  satış merkezlerindesatılıyor.Ayrıca piyasada süt ürünlerinin sattığı bazı yerlerde de satılıyor. İZMİR (Ege Ajans/ Esma Özbaysal – ÜmranÖzbaysal)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv