Sanatçılar özel insanlardır

  • 0
  • 884
Yazı Boyutu:

5. UluslararasıEge Art Sanat Günleri kapsamında Menemen Belediyesi ve Ege Üniversitesinin işbirliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Alternatif Pişirme ve BezemeYöntemleri Çalıştayı Menemen Kültür Merkezinde başladı.Çalıştay 14 Haziran’akadar devam edecek.Dünyanın dört bir yanından ünlü seramikçiler, “SeramikVadisi”için kolları sıvadı.
 
 
Açılışa Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, EgeÜniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Semih Güneş, Çalıştay Kuratörü Tüzün Kızılcan ve MenemenBelediye Başkan Vekili Abdurrahman Demirci katıldı.Menemenli seramikçilerindeneyimlerinin artması, vizyonlarına katkı sağlanması amacıyla, dünyanın dörtbir yanından seramik sanatçıları çalıştaya konuk olarak geldi. GüneyKoreli  sanatçılar Sang Hun Lee, JaeChean Sim, Young Soo Kim ve Şilili sanatçı Sergio Garcia Menemen halkıyla güçbirliği yaptı.Ege Üniversitesi Ege Meslek YüksekokuluMüdürü Prof.Dr.Semih Güneş “Üniversitenin yeri bizim değil, topluma mâl olmuşyerlerdir. Ege Üniversitesi  Ege MeslekYüksekokulu Seramik, Cam ve Çinicilik Programı Eğitim Tesisi Menemen Halkınınhareket merkezidir.” dedi. Çalıştayın hazırlanmasında fikir öncülerinden ve Çalıştay KuratörüSeramik Sanatçısı Tüzün Kızılcan, “Seramikçi grubunun birbirini kıskanmadan,birbirilerini destekleyerek amatör ruhla çalışıp sanatlarını icra etmeliler.Yaptıkları şeylerden haz alarak çalışmaları Menemenli ustalar için çok önemli.Yıllardır aynı çalışmaları yapıyorlar, kıskançlıktan kurtulup birlik içindevizyonlarını genişletmeliler. Hem maddi hem de manevi karşılığını elbetalacalaklardır bu sayede” diyerek önemli mesajlar verdi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz ise “Biz okulunve toprağın birleşmesi gerektiğini düşünüyorduk. Menemen halkının daistekliliği ve yardımlarıyla düşüncemiz eyleme dönüştü. Düşüncelerin eylemedönüşmesi çok önemlidir. Menemen bu birleşmenin genetiğinin, toprağının veustalarının olduğu yerdi. Her birimizin emekleri ve istekliliğiyle bunubaşardık ve söz verdiğimiz gibi Çalıştayı gerçekleştirdik.” dedi. Sanat vesanatçının öneminden de bahseden Prof.Dr.Candeğer Yılmaz “Tanrının özelyetiştirdiği, gönderdiği insanlardır sanatçılar. Bizlerin göremediğigüzellikleri göstermek için gönderildiler. Biz de burda uluslararası sanatpaylaşımı yapıyoruz. Paylaşılması en kolay şey sanattır. Paylaşılması gerekende sanattır. Burada herkesin de yardımıyla bunu layıkıyla yerine getirdiğimizidüşünüyorum. Bize bu yolda destek veren herkese teşekkürler” diye konuştu.
 
Prof.Dr.Candeğer Yılmaz bu çalıştayın başarısından sonra birsonraki hedef olarak Menemen ve çevresinin ‘Seramik Vadisi’ olma yolundaçalışılması gerektiğini dile getirdi. “Menemen toprağın kaynağı, yetişmişustalar ve bu sanatta bir tarihe sahip. Bu kaynaklara sahip çıkıp,araştırılmalı. Menemenin ‘Seramik Vadisi’ olmaması için bir sebep yok. Bundansonraki çalışmalarımızı bu yönde yapmalıyız.” dedi. Ege Üniversitesi  Ege Meslek Yüksekokulu Seramik, Cam veÇinicilik Programı Eğitim Tesisinde 14 Haziran tarihine kadar AlternatifPişirme yöntemleri , Ürün yapımları, fırın yapımları çalışmaları gerçekleşecekMenemenli seramik sanatçıları, etkinlik boyunca yurtdışından gelen konuksanatçılarla hem çalışma,hem de  onlarınbilgi ve deneyimlerinden de yararlanma fırsatı bulabilecek. Etkinliğe özellikleMenemen halkı ve ustalarının yoğun ilgisi bekleniyor. 10 gün boyunca yapılanürünlerde yine bu tesisde sergilenecek.(İZMİR(Egeajans/ Ahmet KARAKAŞ)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv