Sanayi’de üniversite

  • 0
  • 977
Yazı Boyutu:

“SanayideÜniversite” konsepti ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile yürüttüğüortak çalışmalarını hızla sürdüren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, çevreilçelerdeki sanayi bölgeleriyle de işbirliği çalışmalarını somutlaştırarakhayata geçirmeye başladı.

Bu kapsamda İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. GalipAkhan başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. SalihOkur’dan oluşan heyet, Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret gerçekleşti.Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) BölgeMüdürü Galip Kılınç ile bir görüşme gerçekleştiren heyet, İKÇÜ ve Tire OrganizeSanayi Bölgesi’nin yürütebileceği ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişindebulundu.

“SanayideÜniversite” konseptine bir somut adım daha
Ziyaret ile İKÇܒnün “Sanayide Üniversite”konseptinde sürdürdüğü eğitim politikasına yönelik bir adım daha atıldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ninkuruluşundan bu yana üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiğinin altını çizenRektör Prof. Dr. Galip Akhan, öğrencilerini eğitirken sanayicinin ihtiyacı olanelemanları yetiştirmeye öncelik verdiklerini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Akhan:“Kuruluşumuzdan bu yana ki süreçte çok iyi bir aşamaya geldik. İKÇܒyüsanayinin içine kurduk. Sanayiyle devamlı suretle yakın bir etkileşim kurduk.Bu sayede sanayicilerin karşılaştığı problemlerin de çözülmesine yardımcıolabileceğimiz kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

“Bilgilerkağıt üzerinde kalmayacak”
Ülke ekonomisine getireceği artılar bakımından da üniversite-sanayiişbirliğinin oldukça önem taşıdığını belirten Prof.Dr. Akhan, öğrencilerinedindikleri bilgilerin kâğıt üzerinde kalmaması, üretime yansıması içinorganize sanayi bölgeleri ile yapılacak ortak çalışmaların hem ülkeekonomisine, hem de öğrencilerin istihdam süreçlerine olumlu etkileri olacağınıifade etti.

“Sanayifason üretimden vazgeçmeli”

Rektör Prof. Dr. Akhan, sanayinin fasonüretim anlayışından kurtulup araştırma ve geliştirme alanında yatırımlaryapması ve bu aşamada üniversiteler ile işbirliğinin son derece önem arzettiğini sözlerine ekledi.

“Tireolarak her türlü ortaklığa hazırız”

TOSBİ içerisinde üniversite ile işbirliğineuygun birçok firma olduğunu beliren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, gerekstaj aşamasında gerekse istihdam aşamasında hem İKÇÜ hem de Tire OrganizeSanayi Bölgesi açısından faydalı ortaklıklar kurulabileceğini belirti.

“İzmiradına başarılı projelere imza atacağız”

Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürü GalipKılınç ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin desteğini beklediklerini ifadeederek kendilerinin her türlü işbirliğine hazır olduklarını hatırlattı. Kılınç,İKÇܒnün sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak içerikte bölümler ve akademikkadro oluşturduğuna dikkat çekerek bundan sonraki süreçte İzmir adına güçbirliği içinde başarılı projeler yürüteceklerine olan inancının tam olduğunusöyledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv