Şarkı ve Türkü Geçidi

  • 0
  • 733
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği ve TürkSanat Müziği koroları iki ayrı salonda iki ayrı konser verdi. Müziğin farklırenklerini yansıtan konserler müzikseverleri adeta mest etti. Salonlarıdolduran izleyiciler sanatçılara eşlik edip alkışlarla onlara destek oldu.

İlk konseri Türk Halk Müziği korosu Ahmet Priştina KültürMerkezinde gerçekleştirdi. Bölgede oturanların büyük çoğunluğunun Balkangöçmeni olduğu Şemikler Mahallesi’ndeki salonda gerçekleşen konserde  türküler yoğunluk olarak  Rumeli yöresinden seçildi. Şef Vildan Turanyönetimindeki koro “Deryalar,  Şefo’nunEvi, Rumeli Popporisi,  Çamlığın BaşındaTüter Bir Tütün, Aslan Mustafa’m ”  gibionlarca türküyü seslendirdi.  Salonudolduranlar türkülerle coşup sanatçılara eşlik etti.

Türk Sanat Müziği Korosu’nun “Yeni Yıl Konseri” iseBostanlı Suat Taşer Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleşti. Şef Mihriban Sayınyönetimindeki koro, sunuculuğunu Bülent Çarşıbaşı’nın yaptığı konserde, sevilenşarkılardan oluşan repertuarla müzik severlerin karşısına çıktı. “GündüzümSeninle Gecem Seninle, Yılları Durduracak Güneşi Doğduracak, Bir İlkbaharSabahı, Gizli Aşk Bu Söyleyemem Derdimi Hiç Kimseye” gibi 23 eserseslendirildi. Solo şarkılar ile ilk kez sahneye çıkan bu yılki koristler  izleyicilerden tam not aldı. Türk Sanat Müziği’ninönemli seslerinden olan şef Mihriban Sayın’ın başarısı, hem sahneye hem dekonseri izlemeye gelen seyircilere yansıdığı gözlendi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv