Soğuk hava kedi ile köpeği bile barıştırdı

  • 0
  • 711
Yazı Boyutu:

İzmir'in Üçkuyular semtinde bir kedi ile köpeğin aynı battaniyeyi paylaşarak üstüne yatmaları görenleri hem şaşırttı hem de duygulandırdı. Bu kare, soğuk kış günlerinde adeta insanın içini ısıtıyor. Mahalle sakinlerinin verdiği bilgiye göre; ismi Max olan köpek uzun yıllardır burada yaşıyor.
 
SICAK BİR YER BULMA PEŞİNDELER
Soğuk havanın insanları olumsuz etkilediği şu günlerde, sokak hayvanları da kendilerine sıcak bir yer bulma peşindeler. Sokak hayvanları sığınacakları kapalı sıcak bir alan bulamadıkları zaman ya toprağı kazıp kendilerine yuva yapıyorlar ya da kıyıya köşeye atılmış kartonların üzerine yatıyorlar. Alışveriş merkezlerinin giriş kapılarını keşfeden bazı sokak hayvanları ise bu kapıların önünde içerideki sıcak havadan yararlanmaya çalışırken görüntüleniyor. Sokak hayvanlarını düşünen kimi hayvan severler de, onlar için sokaklara battaniye, yemek ve su bırakarak zor zamanlarında onların yanlarında oluyor.
Üçkuyularda Max isimli sokak köpeği, kışın ayazından korunmak için kuytu bir köşede korunmaya çalışırken ezeli düşmanı olarak bilinen kediye de yaşam şansı veriyor. İki hayvan, birbirlerine sokularak çetin kış soğuğundan korunmaya çalışıyor.
 
"ONLAR DIŞARDA ÜŞÜRKEN EVİMDE RAHAT OTURAMIYORUM"
İngilizce Öğretmeni Yasemin Talaz Bayraktaroğlu(34) sokakta yaşayan hayvanların yanında olan İzmirli hayvan dostlarından biri. Her akşam eşiyle birlikte sokaklara çıkıp hayvanları beslediğini söyleyen Bayraktaroğlu “Hayvanlar dışarıda üşürken evde rahat oturamam. Bizler sıcacık evlerimizde otururken sokakta çaresiz kalan hayvanlar, soğuk betonlara yatmaktan hastalanıyor, şanslı olanlar hayatta kalsa da bu yüzden ölen birçok hayvan var. Onlara birazda olsa yardım edebilmek beni mutlu ediyor. Elimde imkanlarım olsa çok daha fazla şeyler yapmak isterim ama benim elimden gelen bu. Bence insanlarımız da duyarsız kalmayıp günün belli bir vaktini ayırarak onlara bir yardım eli uzatabilirler" şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv