Stajın en keyiflisi

  • 0
  • 773
Yazı Boyutu:

Barındığı türsayısıyla öne çıkan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’nin dört bir yanından stajiçin İzmir’e gelen üniversite öğrencilerine de ev sahipliği yapıyor. Vahşihayvanlarla yakından ilgilenme fırsatı bulan stajyerler, paha biçilemeyecekbilginin yanı sıra unutamayacakları anılarla parktan ayrılıyor.

 Avrupa’nın en nitelikli hayvanat bahçeleri arasındayer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, vahşi hayvanlarıyakından görme fırsatı yakalayan ziyaretçilerin yanı sıra, stajyer öğrencilerinde gözdesi. Okullarında sadece ders kitaplarında gördükleri hayvan türleriniİzmir’de yakından inceleme fırsatı bulan stajyerler, arkadaşlarının da bir adımönüne geçiyor. Parktaki uzman personelle birlikte tıbbi müdahalelere girenstajyerler, kimi zaman da barınaklarda hayvanları besliyor. Hayvanlarlakurdukları sıcak bağlar nedeniyle dönem sonunda parktan ayrılmak istemeyen gençstajyerler, Doğal Yaşam Parkı’na tekrar gelmek üzere sözleşiyor.

İşte onların düşünçeleri:
Doğru adres

Kürşat Zeydanlı (Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü 4. sınıföğrencisi) :  “Türkiye’de pek bilinmeyenbir bilim dalı olan Etoloji (hayvan davranışları) üzerine uzmanlaşmakistiyorum. Bu konuyla ilgili bir sürü veri toplamamı sağlayacak bir alan olduğuiçin Doğal Yaşam Parkı’ndayım. Türkiye’deki ilk fil ailesini yakındangözlemledim. En çok Begümcan'ın İzmir'i koruyucu davranışları  ilgimiçekti. Winner ve Begümcan arasındaki kişilik farkı ilginçti. Mesela Winneruysal ve sıcakkanlı iken Begümcan daha mesafeli, kaprisli, korumacıydı.”

 Ali Aydın (Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği 5.sınıf öğrencisi) : “Türkiye’deki en iyi Doğal Yaşam Parklarından biri olması vemeslek hayatımda karşılaşamayacağım farklı türlerdeki bir çok hayvanla çalışmaimkanı sağladığı için Doğal Yaşam Parkı’nda staj yapmak istedim. Kedi, köpek veineklerden sıkılan veteriner adayları en doğru adres burası. Tropik bir hayvanolan iguananın bacağına “pin” takma operasyonunda, parka yeni gelen bir türolan Nyalanın ağız operasyonunda  görev alma şansı bulmam benim içinharika deneyimler  oldu.”

 Damla Kavur (Afyon Kocatepe Üniversitesi VeterinerFakültesinde 5. sınıf öğrencisi) : “Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan 125 farklıtürden  hayvan, staj boyunca mesleki açıdan geniş bir yelpazede birçok şey öğrenmemi sağladı. Teorikte gördüklerimi pratik olarak uyguluyorum.”

Yağmur Bulat (19 Mayıs Üniversitesi 5. sınıf Öğrenci): “Buradaders kitaplarında hiç görmediğimiz hayvanlarla karşılaşıyoruz. İlerideki meslekhayatımız için bize büyük bir avantaj kazandırıyor. Arkadaşlarımızın bir adınönüne geçme fırsatı yakalıyoruz.”

 Uğur Işkın (Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü4. sınıf öğrencisi) : “Teoride öğrendiğim bilgileri pratikte birinci eldendoğala en yakın şekilde görebileceğim ek ortam olduğu için  DoğalYaşam Parkı’na gelmeyi tercih ettim.Özellikle primatlara ilgimden dolayısıcakkanlı ve sosyal hayvanlarla vakit geçirmek, onların bakımıyla uğraşmak çokgüzeldi. Nesli tehlike altında olan Bengal Kaplanları ve Siyah Makaklarıgözleyebilme imkanı bulduğum içinde kendimi şanslı hissediyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv