‘Suç ve ceza’ zirvesi

  • 0
  • 877
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, Üniversitelerarası Genç Ceza HukukçularıKongresi’ne ev sahipliği yapacak. 10 üniversiteden hukukçular ve öğrencilerkatılacak. Hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel saldırı, cinayet gibi yaygınsuçlar ve uygulanan cezalar masaya yatırılacak.     

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, suç ve cezanınkonuşulacağı, yargı sistemimizin masaya yatırılacağı önemli bir organizasyonasahne olacak. 7’nci Üniversitelerarası Genç Ceza Hukukçuları Kongresi, 3-5 Ekimtarihleri arasında İzmir Seyrek’teki kampüste gerçekleştirilecek. Akdeniz,Ankara, Bielefeld (Almanya), Dicle, Dokuz Eylül, Erciyes, Gediz, Ondokuz Mayıs,Özyeğin ve Selçuk üniversiteleri hukuk fakülteleri katılacak. Hırsızlık, dolandırıcılık,cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, kasten yaralama sonucu ölümeneden olma, zimmet, hakaret, yağma ve bilişim suçları tüm yönleriyle elealınacak.Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. YenerÜnver, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. HakanHakeri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Adalet Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. VeliÖzer Özbek’in de aralarında yer aldığı tanınmış hukukçularla, hukuk fakültesiöğrencileri görüşlerini paylaşacak. 300’ün üzerinde öğrenci de takip edecek. Toplumdakorkuya yol açan, güven ortamını bozan, yargıyı meşgul eden suçlara mercektutulurken, Yargıtay kararları incelenecek, verilen cezalar tartışılacak. GedizÜniversitesi’nin akademisyen ve öğrenci değişimi programı bulunan BielefeldÜniversitesi’nden katılımcılarla Türk ve Alman yargı sistemleri dekarşılaştırılacak, 2 ülkede benzer suçlar hakkında ne kararlar çıktığınabakılacak. 
 
Yargıya ‘genç bakış’
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul HukukuAnabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülsün Ayhan Aygörmez, Genç CezaHukukçuları Kongresi’nin, ceza hukukuna ilişkin öğrenci merkezli en büyükorganizasyon olduğunu açıkladı. Yrd. Doç. Dr. Aygörmez, geleceğin hakimi,savcısı ve avukatı olacak genç hukukçuların, güncel tartışmalara yeni bakışaçıları getireceğini dile getirdi, şunları söyledi:“Bu kongre, toplumsal huzuru bozan suçlara ve Yargıtaykararlarına hem genç hem de deneyimli hukukçular gözüyle bakılmasını sağlıyor.Aynı zamanda hukuk öğrencilerinin bilimsel tebliğ sunarak deneyim kazanmalarınada olanak veriyor. Üç gün boyunca konuşulacakların ve ortaya çıkacaksonuçların, ceza hukuku tartışmalarına farklı pencereler açacağınıdüşünüyoruz.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv