Sünnet uzmanlarına bırakılmalı

  • 0
  • 686
Sünnet uzmanlarına bırakılmalı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sünnetin cerrahi bir operasyon olduğunu belirten uzmanlar,yaz dönemiyle birlikte artan sünnet düğünlerinde ailelerin enfeksiyon riskinekarşı hastanelere başvurması gerektiğine dikkat çekiyor. İzmir EkonomiÜniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Yavuz Selim Süral,  sünnetin sadecedini ve kültürel bir işlem olmadığını, ayrıca idrar yolu enfeksiyonu riskiniciddi oranda düşürdüğünü belirterek, “Sünnet cerrahi bir operasyondur. Yeterlikoşullar sağlanmadığında ciddi enfeksiyon riskleri yaşanabilir” dedi.

Sünnetin penis cildi kanseri ile cinsel yolla bulaşanhastalıkları önlediğine dikkat çeken Süral, sünnetin ameliyathane ortamındayapılması gerektiğini ifade etti. Yeni kanuni düzenlemelerle hekim dışındasünnet yapılmasının önüne geçildiğini de vurgulayan Süral, “Çocuk gelişimuzmanları çocukların psikolojik olarak travma yaşamaması için sünnet için enuygun zamanın 2 yaş öncesi veya 6 yaş sonrası yapılmasını önermektedir. Ancakişeme sorunu olan çocuklar ve sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu olupgelişimi bozulan çocuklarda yaşa bakılmaksızın sünnet olmaları gerekmektedir”diye konuştu.

Psikolojik ve fiziksel travmaya son!

Yeni doğan bebekler dışında tüm yaş grubundaki çocukların uyutularakgenel anestezi altında sünnet olmalarında fayda olduğunu aktaran Süral, şunlarısöyledi:

“Bu sırada uygulanan anestezi normal ameliyatlardakullanılandan çok daha hafif olup derin bir uyku şeklindedir. Böyleceçocukların, ellerinin kollarının tutulup herkes içinde işlem yapılmıyor. Ayrıcaişlemi hatırlamadığı için psikolojik ve fiziksel travmaya maruz kalmalarıönlenmektedir. Cerrahi işlem sonrasında dikişler eriyor, şişlik vekızarıklıklar yaklaşık on gün içinde geçmekte ve çocuk günlük aktivitesinedönmektedir.”

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv