Tolga Uprak, CMS ile ilk yılında podyumun en üstünde

  • 0
  • 2.110
Yazı Boyutu:

Türkiye MotosikletFederasyonu’nun düzenlediği Türkiye Pist Şampiyonası’nda mutlu sona, CMSsponsorluğunda EYP BİKE adına yarışan Tolga Uprak ulaştı. Tolga Uprak üst üsteikinci şampiyonluğunu elde etti.


Türkiye Motosiklet Federasyonu’nundüzenlediği TMF Moto GP’de CMS sponsorluğunda, EYP BIKE adına yarışan Tolga Uprak, İzmir ÜlküYarış Pisti’nde gerçekleşen son ayakta 1000 CC A kategorisinde elde ettiği18.50.522 dereceyle 2’nciliğini ilan etti. Başarılı sporcu 2013 TMF GPklasmanında  ise şampiyon olarak sezonu başarılı şekilde tamamladı.
 
İlk yılımızdaaldığımız bu sonuç sevindirici  
Tolga Uprak’ın şampiyonluğuyla ilgiliolarak bilgi veren CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, ilk yıl elde edilenbu başarının geleceğe yönelik planları yaparken çok daha cesaret verdiğinisöyledi. Ösen, “Türkiye’nin en büyük jant üreticisi ve ihracatçısı olarak eldeettiğimiz kurumsal başarıyı, iştigal alanımızdan farklı bir alanda, motorsporlarında da yakalamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere, CMSolarak motorsporlarının farklı branşlarında desteklerimiz oldu ve halen dedevam etmekte. Ama motosiklet şampiyonası ilk kez içinde bulunduğumuz bir alan.Bu anlamda, hem sporcumuz hem de takımımızın bilgi ve tecrübesini, kendibilgimizle harmanlayarak, doğru bir yol çizdiğimize inanıyorum” dedi.
 
CMS’nin gelecekprojelerinde hedef daha büyük : Racing Academy
İlk yıl elde edilen şampiyonluğun kendileriiçin itici bir güç olduğunu ifade eden Berat Ösen, “Biz Türkiye’demotorsporlarının uluslararası arenada boy gösterecek seviyeye gelmesidoğrultusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Zaman zaman gündeme geldiğigibi, bu sporun gelişmesinde en önemli konular arasında sponsorlukfaaliyetlerine ve genç yeteneklere imkan tanıma anlamında çeşitli çalışmalarıplanladığımızı söyleyebilirim. Özellikle, ülkemizin yurtdışında adını duyuracaksporcuların yetiştirilmesi yönelik bir proje üzerinde çalışıyoruz.
 
Racing Academy’dengeleceğin şampiyonları çıkacak
Özellikle Tolga Uprak gibi başarısınıkanıtlamış sporcuların liderliğinde hayata geçirilecek Academy’nin gençsporcuların yarışma tecrübesini ve bilgisini artıracağını söyleyen Berat Ösen,“EYP Bike, Tolga Uprak ve CMS olarak hayata geçirilecek bu proje, herkesinelini taşın altına koyması gerektiğine de güzel bir örnek olacak. Ülkemizdeözellikle ralli sporu için bu anlamda hizmet veren oluşumlar var. Gerek özelşirketlerin, gerekse bu spora kendini adamış isimlerin eğitim merkezlerimevcut.
 
Şampiyon sporcuyetiştirmek, şampiyon olmak kadar mutluluk verir
Üst üste ikinci kez şampiyon olan TolgaUprak da CMS’nin sponsorluğunun bir sporcu için son derece güven verdiğinisöyledi. Uprak, “Özellikle motorsporlarında karşılaşılan bir çok olumsuz konu;teknik, sorunlar, lojistik, olası kazalarda yaşanan onarım, bakım gibi bir çokkonu, sponsorluğunuzun gücüyle çok daha kolay aşılabiliyor. Bu yıl, CMSsayesinde yarışlara daha bir konsantre olduk ve hedeflediğimiz başarıyı da eldeettik. Artık, işi iki boyutlu yürütecek pozisyona geldik; bir yandan sportifanlamdaki başarımızı yukarıya çekmek bir yandan da, yeni şampiyonlarıyetiştireceğiz. Bu mutluluğu tatmış biri olarak, yetiştirdiğiniz bir sporcununpodyuma çıkmasının da en az şampiyonluk almak kadar mutlu edeceğine hiç şüphemyok” dedi 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv