TÜRSAB Yeniden Platformu İzmirli acentelerle

  • 0
  • 961
TÜRSAB Yeniden Platformu İzmirli acentelerle
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aralık ayında yapılacak TÜRSAB seçimleri için adaylığını açıklayan ve yurt gezilerine devam eden TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı ve DETUR Turizm CEO’su Firuz Bağlıkaya, Platform üyeleriyle birlikte İzmirli turizmcilerle buluştu.
 

Firuz Bağlıkaya ve Platform üyeleri arasında yer alan ETS Tur Ceo’su Mehmet Ersoy,  Nobel Ödüllü Bilim adamı Aziz Sancar’ın yeğeni de olan Kaçkar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sancar ve Hilal Turizm sahibi Nebil Çelebi 100’ün üzerinde acente temsilcisiyle birlikte sektörün sorunları masaya yatırdı.

Toplantıda konuşan TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya,  Başaran Ulusoy’un kendisi hakkındaki iddialarını yanıtladı ve Ulusoy’un sürekli sözlerini çarpıttığını söyledi.

Var olan yönetimin İzmir’e gereken ilgiyi göstermediğini söyleyen Bağlıkaya: “Şu an İzmirli acentelere sırtını dönmüş bir TÜRSAB yönetimi mevcut. İzmir unutulmuş, İzmirli TÜRSAB’a kırgın. İzmir’e yatırım yapılmamış, destek kesilmiş. İzmir’i şahlandıracak projelerimizle geliyoruz. Medeniyetlerin beşiği, turizmimizin göz bebeği İzmir kollarını kaldırıp bu gidişe dur demeli yeniden efelenmeli’’ dedi.

BAŞARAN ULUSOY YALAN SÖYLÜYOR
Başaran Ulusoy’un sözlerini çarpıtarak yansıttığını belirten Bağlıkaya; “Başaran Bey beni sürekli acentelerden 250 bin TL’lik teminat istemekle suçluyor. Benim ikinci başkanlık dönemimde hazırladığım kanun tasarısında Başaran Ulusoy’un imzası var. Hazırladığımız kanunda konuyu anlatan maddeyi aşağıda paylaşıyorum. ‘Var olan acentelerden 250 bin TL teminat alınacak’ diyen başaran Ulusoy ne yazık ki yalan söylüyor. Sadece yeni kurulacak acenteler için böyle bir teminat konusu gündeme gelmiştir. Bu da hem var olan acenteler için hem de acenteciliğin geleceği için düşünülmüş bir konudur’’ dedi.
(“MADDE 12-  Seyahat acentesi kuruluş teminatı:  1-Seyahat acenteleri, tüm seyahat acenteliği işlemlerinden ve Birliğe üyelik yükümlülüklerinden doğacak borçlarına karşılık Bakanlığa, paraya çevrilerek ilgililere ödenmek üzere her işletme belgesi için iki yüz elli bin Türk Lirası kuruluş teminatı vermek zorundadır. 
GEÇİCİ MADDE 2- (1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulmuş bulunan seyahat acentelerine 12.nci maddede belirtilen teminat miktarı uygulanmaz. ’’)

Firuz Bağlıkaya hazırladığı yasalarla ilgili olarak şunları söyledi: “Tüm acentecilere sesleniyorum, tüm sektörle ilgili kişilere ve turizm dostlarına resmi internet sitemiz www.tursabyeniden.com’a girin ve inceleyin her iddiamı tek tek belgeledim. En önemlisi TÜRSAB’da görev icra ederken acentelerin faydası için hazırladığım ancak Başaran Bey’in çıkmasına izin vermediği tüm yasaları da 11 Ekim Pazar günü yayınlayacağım. Bizim için hayati önem taşıyan 1618 sayılı kanunun nasıl hazırladığını herkes görsün ve doğrular ortaya çıksın’’ dedi.
TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Biz TÜRSAB Yeniden Platformu olarak ne dediysek belgeledik. Bize muhalefet belgeyle olur bu akli münazaranın ahlaki koşuludur. Belgelenmeyen hiçbir söze itibar ne bize ne de saygın bir TÜRSAB anlayışına yakışır. Gördüğünüz gibi ben ne diyorsam kelimesi kelimesine belgeyle gösteriyorum. Ben belgelerle TÜRSAB için mücadele ederken Başaran Bey basın mensuplarına gördüğü rüyaları anlatıyor. TÜRSAB hak ettiği ciddiyette ve saygınlıkta olmalıdır. Burası rüyalara dalacak yer değil iş yapacak yerdir’’ Diye konuştu.

ACENTELERİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ
Firuz Bağlıkaya seçim beyannamesinde yapamayacağı hiçbir vaadin yer almadığını dile getirdiği sözlerini şöyle tamamladı: “Biz uzun başkanlık dönemini eleştirirken Başaran Bey hala dönemi uzatacağım diyor. Göz göre göre kendi hırsını vaat diye lanse ediyor. TÜRSAB Başkanlığı’na dönem sınırlaması getireceğiz dedik getireceğiz. Küçük büyük tüm acentelere destek olacağız dedik olacağız. Projelerimiz hazır, beyannamemizi inceleyin. Yapacağız deyip yapamadığımız tek bir projemiz olursa yakamıza yapışın. TÜRSAB sahipsiz acenteci yalnız değildir, hep birlikte bu gidişe dur diyeceğiz. ’’ 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv