Venüs & Adonis büyüledi

  • 0
  • 839
Yazı Boyutu:

Karşıyaka BelediyesiOpera ve Tiyatro Sahnesi tarafından sahneye konan “Venüs & Adonis” balesi,ikinci sezonunda da Karşıyakalılar büyüledi. Dünyaca ünlü bestecimiz FazılSay’ın ilk bale eseri olan gösterinin Türkiye prömiyeri de, geçen yıl KarşıyaOpera ve Tiyatro Sahnesi’nde yapılmıştı.  

Modern bale gösterimi olan “Venüs Adonis”  yoğun talep üzerine, yeni sezonda yenidenKarşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu.

“Venüs veAdonis”inmüzikleri Fazıl Say’a, koreografisiise Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana sanat Dalı Başkanıkoreograf Seda Ayvazoğlu’na  ait olan baleyi, büyük bir beğeni ile izleyen sanat severler,gecenin sonunda, alkışlarıyla, beğenilerini sanatçılarla paylaştı. 

Bu özelgösteride, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından; Venüs’te (Güzellik Tanrıçası)Çisil  Soyöz, Adonis’te (Av Tanrısı) Bora Acar Zongür, Mars’ta (SavaşTanrısı) Cihan Genek, Vulcan’da(Ateş Tanrısı) Gökhan Bucuga,  Kral Kinyras’da (Kıbrıs Kralı) Kerem Özcan,Smyrna’da (Kral Kinyras’ın kızı)Ayça Erdem, Zeus’ta (Tanrıların Kralı)Fırat Neziroğlu sanat severlerin karşısına çıktı. Toplu danslarda ise, KarşıyakaModern Dans Laboratuvarı dansçıları da yer aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv