Yedi yaşında aritmetik dehası

  • 0
  • 1.133
Yazı Boyutu:

Henüz 7 yaşındaolmasına rağmen ‘Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonu’ ünvanını kazanan BornovalıEmirhan Avcıoğlu, başarısının mutluluğunu Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır ile paylaştı. Sındır, sayılarla adeta akrobasi yapanEmirhan’ın iyi bir eğitim alması için ellerinden gelen desteği vereceklerinisöyledi

Matamatik zekasıyla izleyenleri hayran bırakan karmaşıktoplama işlemlerini bile zihninden kolayca yapan 7 yaşındaki Emirhan Avcıoğlu, Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonuünvanını alarak Bornova’nın gururu oldu. Ankara’da düzenlenen ve her yaştan 350katılımcının yeraldığı şampiyonada birinci olan minik matematik dehası,Antalya’da düzenlenen ‘Mental Aritmetik Dünya Şampiyonası’nda da 10’uncu oldu.

Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ İlköğretim Okulu 2. Sınıföğrencisi Emirhan Avcıoğlu, elde ettiği başarısının sevincini annesiylebirlikte ziyaret ettiği Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındırile paylaştı. Düzenlenen şampiyonalarda yaptığı aritmetik işlemlerini BaşkanSındır’ın yanında da yapan Avcıoğlu, tek, iki ve üç haneli rakamları saniyeleriçinde zihinden toplayarak yeteneğini gösterdi.

Emirhan’ın büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Emirhan Bornovamızın gururuoldu. Zekasıyla mental aritmetikte dünya onuncusu, Türkiye şampiyonu oldu.Sadece zeki değil güleryüzlü, sosyal, çok yönlü bir evladımız. Ona başarılardiliyoruz. Bundan sonraki eğitim yaşamında bütün desteğimiz onun yanındaolacak” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv