Yeni dönem 1 Ekim’de başlıyor

  • 0
  • 832
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin geleceğin bilim adamlarınıyetiştirdiği Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde ilk kez ‘Yenilenebilir EnerjiKulübü’ de kuruluyor. Astronomi, biyoloji, fizik, kimya, bilim tarihi vefelsefesi ile fosil bilim kulüplerinde öğrencilere uygulamalı bilim eğitimiveren Bornova Belediyesi, güz dönemine yeni deney aletleri ve eğitimmodülleriyle giriyor  

BornovaBelediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde 2013 yılı güz dönemi eğitimleri1 Ekim Salı günü başlıyor. Her grup için 5 hafta sürecek olan popüler bilimeğitimlerinde, Yenilenebilir Enerji Kulübü ilk defa çeşitli aktivitelerle yeralacak. Astronomi, biyoloji, fizik, kimya, bilim tarihi ve felsefesi ile fosilbilim kulüpleri, yeni deney setleri ve modüllerle eğitimlerine devam edecek. 

B
ilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında yenileneneğitim ve deney araç gereçlerini kullanacak olan öğrenciler ders kitaplarındaformüllerle gördükleri bilimsel gerçekleri deneyerek, yaşayarak öğrenecek.Eğitim gördükleri okullarda öğretmenleri tarafından bilime yatkınlıklarıdikkate alınarak seçilen öğrenciler, 5 haftalık eğitim sonunda toplam 20 saatders görmüş olacaklar. Eğitimi tamamlayan öğrencilere katılım belgesi deverilecek. 

ÜNİVERSİTEDE TEZ KONUSU

BornovaBelediyesi’nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde verdiği bilim eğitimi EgeÜniversitesi’nde bir bilimsel teze de konu oldu. Ege Üniversitesi EğitimBilimleri Fakültesi’nde yüksek lisansını yapan bir araştırma görevlisi,Mevlana’daki eğitim modelini tezinde konu edecek. Bu çalışma kapsamında,merkezde verilen bilim kulübü eğitimlerinin analizi yapılacak ve öğrencilerinbilişsel süreçlerine katkısı ele alınacak. 

SOSYAL ETKİNLİKLER DE VAR
Bornova BelediyesiMevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, 2013 yılının ilk altı ayında hobi-beceri,tiyatro kursları, sosyal hizmetler, toplu etkinlikler ve popüler bilimkulüpleri etkinlikleriyle 13 bin 500 kişiye hizmet verildi. Geçtiğimiz altıaylık periyotta, katılımcıların yaklaşık 2 bin 200’ü bilim kulüplerine katıldı. 

B
ornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,yeni eğitim öğretim yılında da ilçedeki öğrencilere deneylerle bilim eğitimivermeye devam edeceklerini söyledi. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve BilimMerkezi’nde, öğrencilerin okullarında ders kitaplarında formüllerde gördükleribilimsel olayları deneyerek öğrendiklerini belirteren Sındır, “Bu merkezimizingeleceğin bilim adamlarının yetişmesinde önemli katkılarının olacağınainanıyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv