Yüksek lisans yapmak İş dünyasında büyük avantaj

  • 0
  • 876
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd.Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, iş dünyası içinde yüksek lisans eğitimi alanların eşitnitelik ve deneyim sahiplerine göre çok daha avantajlı olduğunu söyledi.

 

Günümüzde iş dünyasının çok daha rekabetçi bir zemine sahipolduğuna dikkat çeken İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd.Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, kariyer gelişimi için yüksek lisans eğitiminin büyükavantaj sağladığını söyledi. İş dünyasının beklentilerini karşılayan birüniversite eğitimine ek olarak yüksek lisansın, kişinin hali hazırda sürdürdüğümesleği içinde analiz etme, raporlama ve uygulama becerilerini yükseltecek bireğitim olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Erciyeş şunları aktardı:

 

İşe alımda deneyimden sonra gelen en önemli kriter
“Daha yerinde saptamalar ile değerlendirmelerini mevcutişine aktaran kişilerin kariyer gelişimleri de farklı oluyor. Kişisel gelişimve kendine yönelik yatırımlarını sürdüren kişilerin mesleki başarıları da artıyor.İşe alımlardan deneyimden sonra gelen en önemli kriterlerden biri olan yükseklisans, ilerleyen dönemde terfi ve zam avantajı da sağlıyor.”

 

Çalışırken yüksek lisans eğitimi alın
2013 yılı mayıs ayı Türkiye İstatistik Kurumu verilerinegöre Türkiye’de 2 milyon 526 bin kişinin işsiz olduğuna dikkat çeken Erciyeş,“Eşit niteliklere ve deneyimlere sahip iki adaydan birinin yükseklisansı olması durumunda, bu eğitimin adayın kişisel ve teknikgelişimine yaptığı bir yatırım olması sebebiyle, aday için avantajlıbir durum oluşturabilir” dedi. Yüksek lisansın bir zaman kaybından çok kişininkendine yatırımı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden GülnurErciyeş, yüksek lisansın hangi alanda yapıldığı, şirkete faydasının olupolmayacağının önemli olduğunu söyledi.

 

Nelere dikkat etmeli?
Lisans eğitimine paralel olarak alınan yüksek lisanseğitiminin kişinin güçlü yanlarını kuvvetlendireceğini, farklı bir alandaalınan eğitiminse kişiye yeni bir vizyon katacağını belirten Yrd. Doç. Dr.Erciyeş, alan seçilmeden önce kişisel hedeflerin doğru olarak tespitedilmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletmeYönetimi, MBA, Sağlık Hukuku ve Ekonomi Hukuku alanlarında, Mühendislik ve FenBilimleri Enstitüsü’nde ise Bilgisayar Mühendisliği ile Matematik ve BilgisayarBilimleri alanlarında yüksek lisans eğitimi verildiğini hatırlatan Yrd. Doç.Dr. Gülnur Erciyeş, Sağlık Hukuku, Ekonomi Hukuku ve İşletme Yönetimi yükseklisans programı için son başvuru tarihinin 30 Ağustos; Bilgisayar Mühendisliğiile Matematik ve Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programı için son başvurutarihinin ise 3-6 Eylül 2013 olduğu bilgisini verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv