Bayraklı Belediyesi engelleri kaldırdı

  • 0
  • 761
Yazı Boyutu:

BayraklıBelediyesi, ilçedeki engelli öğrencilerin kurslara katılabilmeleri içinengelleri ortadan kaldırdı. Bu kapsamda Bayraklı Gençlik Merkezi'ndekiüniversiteye hazırlık kursuna katılan görme engelli Safiye Yavuz için araçtahsis edilirken, bölgedeki diğer engelli öğrenciler de evlerinden alınıp,evlerine bırakılıyor. Eğitim için gerekli araç ve gereçlerin temin edilerek,her türlü desteğin verilmesi konusunda talimat veren Bayraklı Belediye BaşkanıHasan Karabağ, "Onların başarıları, bizim gurur kaynağımız olacak"dedi. 

Bayraklı'dayaşayan engelli öğrenciler için ulaşım sorununu ve eğitim olanaklarını artıranBayraklı Belediyesi liselere ve üniversitelere girmek için Bayraklı Gençlik Merkezi(BAYGEM)'de kurs alan  engelliöğrencileri evlerinden alıp, evlerine teslim ediyor. Gerek fiziksel, gerekse görmeengelliler için gerekli etüd çalışmaları ve argümanların da temini konusundaharekete geçilirken, öğrencilerin hayallerinin gerçeğe dönüşmesine katkısağlamak için hizmet veriliyor. Bu çerçevede Bayraklı Tepekule Mahallesi'nde yaşayan17 yaşındaki görme engelli Bayraklı Lisesi son sınıf öğrencisi Safiye Yavuz, başkanKarabağ'ı ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti, başarı sözüverdi. Okulların açılmasından önce hafta içi 5 gün şimdi ise haftasonlarıBAYGEM'de eğitim almaya devam ettiğini belirten Yavuz, "Edebiyatöğretmeni, hakim ya da savcı olmak istiyorum. Üniversitelere giriş sınavı içinBAYGEM'e gidip gelmem çok zor oluyordu. Ancak Başkanımız, Hasan Karabağ,yardımımıza koştu ve araç tahsis edildi. Şimdi rahatlıkla gidip, eğitimimialabiliyorum. Başarılarımla da kendisini ve ailemi mutlu etmek istiyorum"dedi. 

Engellileredestekler sürecek
 
Kendisini makamındaziyaret eden Safiye Yavuz ve anne Serpi Yavuz'a BAYGEM'in bu yılki başarıgrafiğini anlatarak, normal öğrenciler gibi engelli öğrencilerin de dersaralarında etüd çalışmalarıyla destekleneceğini belirten başkan Karabağ, gerekliekipman, araç ve gereçlerin de temin edileceğini söyledi. Baygem'in bu yılyüzde yüzlük başarı yakaladığını, üniversitelere 154 öğrenci yerleştirildiğinianlatan Başkan Karabağ, "Sen de bizim üniversiteye yerleştirdiğimizöğrencilerimizden olacaksın. Başarılar diliyorum" dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv