Bitmeyen değişikliğe isyan

  • 0
  • 888
Yazı Boyutu:

İmarYönetmeliğinde art arda yapılan ve kimi bir biri ile çelişen değişikliklervatandaş ile belediyeleri karşı karşıya getiriyor.  
Sağlıklı şehirleşme için son olarak haziran ayı meclisinde 1/ 5000’lik Nazım İmar Planları’nın yapılabilmesi için 14 Mayıs ve ZaferMahalleleri’nde yapılaşmayı sınırlandıran Selçuk Belediyesi Meclisi ile eşzamanlı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bir düzenleme yaptı. Çevre veŞehircilik Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de kullanılan Planlı Alanlar Tip İmarYönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle bitişik yapı nizamlarında %50 inşaathakkı, ön bahçe çekme mesafesi zorunluluğu, komşu yaklaşma mesafeleri, arkabahçe mesafelerinin büyütülmesi, kapıcı dairelerinin yapılma şartları, balkonve kapalı alan çıkma ölçüleri, yapı kullanma izinlerindeki değişiklikler gibibirçok önemli konu ile ilgili düzenleme yer aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı bu yönetmelik değişikliği SelçukBelediyesi’nin aldığı kararın doğruluğunu teyit etmenin yanı sıra küçükparsellerde yapılaşmaya da “dur” dedi. Bu yönetmeliğin Selçuk Belediyesi’ninyapılaşma koşullarını onaylaması ve kırmızı çizgilerinin üzerinden geçerek dahada belirginleştirmesi sonucu iki mahalle için getirilen genel inşaat yasağıSelçuk Belediyesi meclisince kaldırıldı ve uygun parsellerde yapılaşmaya izinverildi. Ancak tam bu gelişme kamuoyu ile paylaşılmış ve haziran ayından eylülayına kadar süren yasak nedeniyle mağdur olmuş vatandaşların mağduriyeti SelçukBelediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelince gideriliyorken Çevre veŞehircilik Bakanlığı bir değişiklik daha yaparak bir kez daha vatandaşlabelediyeyi karşı karşıya getirmiştir.

Bir taraftan sağlıklı yapılaşma içindenetlemeler, düzenlemeler, planlama çalışmaları yapan Selçuk Belediyesi İmarve Şehircilik İşleri Müdürlüğü ekipleri bir taraftan da sürekli değişen buyasal mevzuatı vatandaşa anlatma mücadelesi veriyor. Vatandaşta yapılaşmaşartlarına ilişkin getirilen düzenlemelerin Belediye Meclisi kararı olduğuyönünde yanlış bir kanaat olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediyesi İmar veŞehircilik İşleri Müdürlüğü ekipleri Selçuk Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğuher konuda, meclisi ve personeliyle merkezi idare tarafından çıkartılan yasa veyönetmeliklere bağlı hareket ettiğinin altını çizdi ve vatandaşa yardımcı olmakiçin görev yaptıklarını bir kez daha vurguladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv