Bornova Belediyesi’nden modern kurban satış yeri

  • 0
  • 895
Yazı Boyutu:

BornovaBelediyesi’nin Işıkkent’te 80 dönüm alanda kurduğu kurban satış ve kesim alanıvatandaşlara hizmet veriyor. Tüm hijyenik koşulların sağlandığı Ege Bölgesi’ninen büyük pazaryerinde çadırlarını kuran besiciler Kurban Bayramı öncesindesatışlarına başladı.
 
 Kurban Bayramı yaklaşırkenBornova Belediyesi yurttaşların hiçbir sıkıntı yaşamaması için gereklitedbirleri aldı. Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’teki Dökümcüler Sitesi’ninkarşısında kurduğu ‘Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde hazırlıklar tamamlandı,satışlar başladı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hayvan sahipleri Bayramöncesindeki son hazırlıklarını tamamlarken, Bornova Belediyesi de hemsatıcıların hem de vatandaşların sağlıklı ve güvenli koşullarda kurbanalışverişlerini yapmaları için gerekli önlemleri aldı. Ege Bölgesi’nin en büyük kurbanpazarı olma özelliğine sahip alan ışıklandırılıp, yemekhane, banyo, dinlenmealanları ve kafeterya oluşturuldu. Bornova Belediyesi tarafından 24 saatgüvenlik ve temizlik hizmetinin verildiği alanda aynı anda 4 büyükbaş, 50küçükbaş hayvan kapasiteli kesimhane de kuruldu. 

Ücretsizservis 
Geniş bir alana kurulu olmasınedeniyle otopark probleminin olmadığı Işıkkent Otoyol gişelerine yakınkonumdaki Kurban Satış ve Kesim Alanı’na çift giriş çıkış sağlandı. BornovaBelediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Hükümet Konağı’nın karşısından ücretsizservis kaldırarak vatandaşların alana ulaşımını da kolaylaştırıyor. Çevreyolubağlantısı nedeniyle tüm İzmir’e hizmet verecek şekilde düzenlenen alandasatışa çıkarılan tüm hayvanlar damgalı ve veteriner kontrolü yapılmış durumda.40 dönümlük alanda 220 satış yeri kapasitesiyle hizmet verecek KurbanPazarı’nda 5 bin büyükbaş, 5 bin de küçükbaş hayvan aynı anda sergilenebiliyor. 

Kontrolve hijyen ön planda 
Bornova’da geçen senelerde olduğugibi tek noktada kurban satış yeri hazırladıklarını belirten Bornova BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Tüm altyapı hizmetlerini tamamladık. Vatandaşımızın,veteriner kontrolünden geçmiş, kayıtları tescilleri tam yapılmış, sağlıklıhayvanları hijyenik bir ortamda alması için gerekenleri yaptık” dedi. Sındır,“Yurttaşlarımızın sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmesi için sağlık ve hijyen anlamında hertürlü tedbiri alıyoruz” diye konuştu.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv