Brüksel’de genç işsizliğini anlattı

  • 0
  • 520
Yazı Boyutu:

Avrupa’nın en önemli buluşmalarından biri olan OpenDays’ın bu yıl da konuğu olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,etkinliklerin 2. gününde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, yerel yönetimolarak, gençlerin istihdama katılımı konusundaki çalışmalarını anlattı. 

Belçika’nın başkentiBrüksel’de 7-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen “Open Days”etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Bağlantıları kurmak-Gençlerin istihdamı ve Sanayi Dönüşümü" başlıklıçalıştayda konuşmacı olarak yer alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,“gençlerin istihdamı konusunda Karşıyaka Belediyesi'nin çalışmalarını anlattı."İşsizlik sadece belirli ülkelerin değil tüm dünyanın sorunu halinegelmiştir" diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, Türkiye'deki genç işsizliğininnedenin eğitim alan gençlerin oranın artmasına rağmen yeni iş alanlarınınoluşturulamaması ve gençlerin aldıkları eğitimin niteliğinin iş gücü piyasasınedeniyle ihtiyacı karşılayamaması olduğunu belirtti. 

B
aşkan Durak, çalıştayın ardından verdiği röportajda, Open Days etkiliği hakkında"6 bin, 7 bin katılımcının olduğu, Avrupa'nın en önemli 111 adetkomisyonunun çalışması. Ben de sabah bu komisyonlardan birinde konuşma yaptım.Bu konuşmada ülkemizdeki işsizlik, istihdama katılım, sanayi ve yerelyönetimlerin ilişkilerine dair bilgiler verdim. İlginç sorular da aldık,hepsinin de cevabını verdik. Dilerim bu tip etkinlikleri sıkça gerçekleştiririzçünkü attığımız her adım, her köprü bizim önümüzdeki süreçteki sorunlarımızınçözümünde de bir adım oluyor. Örneğin burada fonları kullanarak istihdamlailgili çözümleri, stajları getiriyorlar. bütün bunları biz de yapıyoruz amafonsuz, herhangi bir yerden katkı almadan yapıyoruz. Biz de ülke olarak yenibir takım açılımlar yapıyoruz; KOSGEB gibi kaynaklardan katkı üreterekgençlerimizin yeni iş sahibi olmalarını sağlıyoruz. Buna dönük çalışmalarımızzaten var ama tabii yeterli değil. Bütün dünyada şu an bilinen 213 milyon işsizvar. Bu çok ciddi bir rakam ve bunun büyük bölümünün gençler olduğu söyleniyor.Avrupa Parlamentosu bu konuda adımlar atıyor. Biz bunun neresindeyiz ya dabunun dışında mıyız? Bu çalışmalar kitaplaşacak ve hepimizin önüne gelecek. Şuanda 2014-2020 arasının projeleri tartışılıyor. Ciddi bir olay, bizim de birkatkımız olduysa sevinirim" değerlendirmesini yaptı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv