Evka 3 Pazaryeri’nin tezgah kuraları çekildi

  • 0
  • 704
Yazı Boyutu:

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın "Sokakarasında pazaryeri kalmayacak" sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamındabir aşama daha kaydedildi. Yapımı kısa bir süre önce tamamlanan Evka 3 KapalıPazaryeri’nin tezgah kuraları çekildi. Pazaryeri, önümüzdeki günlerde hizmeteaçılacak 

Maliyeti 1 milyon 32 binlira olan Evka-3 Kapalı Pazaryeri’nin, tezgah kuraları Bornova Belediyesi UğurMumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde çekildi. 2 bin 268 metrekare alanda yer alan135 tezgah, noter huzurunda çekilen kura ile sahiplerini buldu. Kura çekimi,manav, tuhafiye, kuru bakliyat, balık, peynir, zeytin, yumurta, çerez gibi herbölüm için ayrı ayrı yapıldı. "Sandviç panel" ismi verilen çatısistemi kullanılan ve iki bloktan oluşan pazaryeri, kısa süre sonra hizmetvermeye başlayacak.
 
 
Göreve gelir gelmez, hempazarcı esnafının hem de buradan alışveriş yapan vatandaşların yaşadığısıkıntıları sona erdirme sözü verdiklerini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil OkyaySındır, ‘‘Bugüne kadar 5 pazaryerini tamamlayıp hizmete açtık. Evka 3 Pazaryerialtıncısı olacak. Ama işimiz bitmiyor. Sırada yapımı devam eden ve bitmesiniheyecanla beklediğimiz Merkez ve Çamkule pazaryerleri var” diye konuştu.Evka 3 Pazaryeri, Mevlana,Doğanlar, Işıkkent, Pınarbaşı ve Evka-4'ten sonra son dört yıl içinde bitirilenaltıncı modern pazaryeri oldu. Bornova Merkez ve Çamkule pazaryerlerinin çalışmalarıhızla devam eden inşaatları ise önümüzdeki aylarda tamamlanacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv